Norm Haber

1. Kayapınar Film Günleri gala gecesiyle start aldı

Kayapınar Belediyesi'nin ‘Diyarbakır Temmuz’da bir Başka Güzel’ sloganı ile düzenlediği '1. Kayapınar Film Günleri' gala gecesiyle başladı.

Kayapınar Belediyesi’nin düzenlediği Film Günleri, gala gecesiyle start verdi. Tanıtım gecesine birçok ünlü sanatçı ve siyasetçi katıldı.

Yerel koronun birbirinden güzel şarkılarıyla başlayan program daha sonra Belediye Başkanı Ünal Koç’un selamlama konuşmasıyla devam etti.

GELENEKSEL HALE GELECEK

Koç konuşmasında, Kayapınar Belediyesi’nin her zaman kültür ve sanata önem verdiğini ve sağlıklı bir bireyin bilim ve sanatla hemhal olmasıyla mümkün olacağını dile getirdi.

Kayapınar’da düzenlenen bu güzel etkinliğe katılan tüm katılımcı,sanatçı ve misafirlere teşekkür eden Koç,
bu etkinliğin geleneksel hale geleceği müjdesini verdi.

DİKKAT ÇEKEN ÖDÜL TÖRENİ

Sanatçılara ödülleri şehit çocuğu, sağlık çalışanı, vefa sosyal destek grubundakiler ve temizlik işçilerinin vermesi; izleyici ve katılımcılar arasında memnuniyetle karşılandı.

Törenin sonunda Onur Ödülünü ise AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ve önceki dönem MKYK üyesi ve 24 ve 26. Dönem milletvekili M.Galip Ensarioğlu verdi.

Erkan Petekkaya, ödülünü Galip Ensarioğlu’ndan alırken, Diyarbakır’ın bir evladı olarak ödüle layık görülmesinden dolayı duyduğu büyük mutluluk duyduğunu açıkladı.

Programa katılamayan diğer sanatçılar ise videolar ile teşekkürlerini iletti.

Bir hafta sürecek Film Günlerinde her gün bir film oynatılacak ve o filmin oyuncu, yönetmen ve senaristleri vatandaş ile bir araya gelecek.