Norm Haber

12 bebeğin ölümüne neden oldular! Savcıyı tehdit eden çetenin üyeleri adliyede

İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ'da gereksiz yere özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasına ilişkin soruşturmayı yürüten savcıyı tehdit eden çete üyeleri, adliyeye sevk edildi.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

İstanbul ve Tekirdağ’da bebekleri özel hastanelerin servislerine naklederek ve burada usulsüzlükler yaparak haksız kazanç sağlayan Yenidoğan şebekesi çökertilmişti.

1 milyar TL’lik vurgun yaptıkları öğrenilen şebekeye ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme de yaşandı. Skandal olay nedeniyle tutuklanan 25 kişinin salınması için Cumhuriyet Savcısını tehdit edenlerin de aralarında bulunduğu 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.


12 BEBEĞİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDULAR

İstanbul merkezli bir hastane çetesinin haksız kazanç sağlamak için bebeklerin ölümüne neden olduğu iddia edildi. Tekirdağ Çorlu’da İstanbul’da ise Bağcılar, Büyükçekmece, Esenyurt ve Beylikdüzü’ndeki özel hastanelerde boş yere yoğun bakım ünitesinde yatırılan ve ihmal edilen 12 bebeğin öldüğü öne sürüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü çalışmada, özel hastanede dünyaya gelen ya da başka hastanelerden buralara sevk edilen yeni doğan bebeklerin gereksiz yere yoğun bakım ünitelerine yatırıldığı tespit edildi.


SAVCIYI TEHDİT EDENLER GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan soruşturmada yeni bir gelişme de yaşandı. Bebekleri özel hastanelerin yeni doğan servislerine yönlendirerek, haksız kazanç elde eden ve bebeklerin ölümüne neden olan çeteye operasyon yapan savcı makamında ölümle tehdit edildi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca kamuoyunda yeni doğan çetesi olarak bilinen kişilere yönelik yürütülen soruşturmada tutuklu yargılanan kişilerin salınması amacıyla; cumhuriyet savcısını tehdit edenlerin tespiti için alınan kayıtlar soruşturma dosyasına girdi.

Başsavcılığın talimatıyla harekete geçen İstanbul Jandarma Komutanlığı ekipleri savcının kişisel bilgilerine ulaşan şahısların da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.