Norm Haber

28 Şubat davasında 14 kişi hakkında yakalama kararı

28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan aralarında emekli orgeneraller Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu 14 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 28 Şubat davası’nda “Darbeye teşebbüs” suçundan 14 sanığa verilen müebbet hapis cezalarını onamıştı.

Kararın ulaşmasının ardından davaya bakan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi aralarında, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir ve Genelkurmay Harekat Başkanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da bulunduğu isimlerin cezalarını kesinleştirdi.

Dosya sanıkların cezalarının infazı için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. İnfaz Savcılığı da dosyayı inceledikten sonra engel bir durum olmadığını belirtti. Davada 14 isim hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

İŞTE O İSİMLER

Cezaları kesinleşen isimlerin de Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker olduğu kaydedildi.