62. Uluslararası Bursa Festivali başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, 62. Uluslararası Bursa Festivali ve 36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın lansman toplantısı düzenlendi.

62. Uluslararası Bursa Festivali başlıyor

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 62. Uluslararası Bursa Festivali ve 36. Uluslarası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın lansman toplantısını Altınceylan’da gerçekleştirildi.

FESTİVAL TÜM KENTTE COŞKUYLA KUTLANACAK

Kültür Sanat Vakfı’nın turizm şehri Bursa’da çok anlamlı bir kurum olduğunu dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Turizm şehri olan Bursa’mızın çok anlamlı bir kurumu Kültür Sanat Vakfı. Özellikle kentlerin sadece imar yönünden anılması yetmiyor. Sanatçılarına değer veren kentler, sanata değer veren kentler daha ön plana çıkıyor. Festivalimizin heyecanını bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Bir kenti sadece binaları, sokakları, yolları ya da meydanlarıyla tanımlarsak çok büyük eksiklik yapmış oluruz. Bir kentin kimliğini, kültürden besleyen işlerin belirlediğini biliyoruz. Biz istiyoruz ki Bursa’mızın her ilçesi, her mahallesi, her sokağı kültür-sanat etkinlikleriyle dolsun. Bursa’nın sanat faaliyetlerine de ulaşılması sağlansın. Festivalimizi Yıldırım-Osmangazi-Kestel ilçelerimizde de gerçekleştireceğimizi belirtmek istiyorum. Festivalin 17 ilçesinde de bunu hissetmesini hedefliyoruz. Altın Karagöz Halk Dansları yarışmasında da ekiplerimiz 17 ilçede gösteri yapacaklar. Bursa’mızın tamamına ulaşmış olacağız. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak dünyanın kültür ve sanat takvimine giren etkinlikler düzenleyerek kentimize değer katmayı önemsiyoruz. En önemli etkinliğimiz hiç kuşkusuz Uluslarası Bursa Festivali. Tarih, zengin kültürüyle Bursa öne çıkması gereken bir kent” ifadelerini kullandı.

ALTIN KARAGÖZ HALK DANSLARI YARIŞMASININ 17 İLÇEDE DE GÖSTERİLERİ OLACAK

Bozbey, “Bursalı sanatçıların, Bursalılar tarafından tanınmasını istiyoruz. Dünyada tanınmış, kalplere dokunmuş birçok sanatçımız var. Bu kentin ruhunda sanatın ve estetiğin her zaman bir yeri olmuştur. 62. Uluslararası Bursa Festivali’nde bu ruhu yaşatacağız. 1962 yılından bu yana Bursa’mıza anlamlı bir ruh kazandıran Bursa Festivali’ni bu yıl çok güzel bir şekilde gerçekleştireceğiz. Sanatın büyülü dünyasına hep beraber bir adım atacağız. 5-31 Temmuz arasında gerçekleştireceğimiz festivalde farklı kültürleri ve sanatçıları bir araya getirerek, barış ve kardeşlik mesajını tüm dünyaya vereceğiz. Kentimizin kültür ve sanat hayatında önemli bir yeri olan Karagöz Halk Dansları Yarışmasının da 36’ncısını yapıyoruz. Kültürlerini özgürce sergilemeleri için de çok önemli bir yer oluşturuyoruz. Kentimizde düzenleniyor olması da bizim için çok anlamlı ve önemli. 62. Uluslararası Bursa Festivali’nin başlangıcını Manuel De Falla ‘Amor Brujo’ Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Sıudy Garrıdo Flamenko Topluluğu yapacak. Bursa Festivali’ne tüm herkesi davet ediyorum. Sanatın büyülü dünyasına birlikte adım atalım” şeklinde konuştu.

BURSA MÜZİĞE DOYACAK

Uluslararası Bursa Festivali bu yıl 5 Temmuz’da Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın Siudy Garrido Flamenko Topluluğu ile Merinos Park’ta yapacağı konserle start alacak. Bursalılar, festivalde Duble Salih, Ramazan Sesler, Gülcan Altan’ın dinleme fırsatı bulacak. İbrahim Yazıcı şefliğinde Pera Flarmoni Orkestrası ile Şevval Sam sahnedeki performansıyla izleyenlere unutulmaz bir müzik deneyimi sunacak. Türkiye’nin en güçlü seslerinden Fatih Erkoç ile ülkemizin önde gelen caz piyanistlerinden Kerem Görsev de ‘Jazz Project’ projesiyle müzikseverlerle buluşacak. Festival kapsamında Feride Hilal Akın, Ahmet Özhan, Anna Maria Jopek, Dedublüman Grubu da sahne alacak. Nükhet Duru, Pow Trio ve gitarist Cenk Erdoğan ile birlikte ‘Nünü Caz Söylüyor’ konseriyle sevenleriyle buluşacak. Usta müzisyen Bülent Ortaçgil’in ‘Kadın Sesi Değmiş Şarkılar’ özel projesinde ise kendisine sahnede Jehan Barbur, Dilek Türkan, Zuhal Olcay ve Ceylan Ertem eşlik edecek. Festivalde, İran, Azerbaycan ve Türkiye kültür yelpazesini dünya müziğiyle harmanlayan ‘No Land Topluluğu’, İrlanda’nın dans ve müzik kültürünün özgün lezzetini enstrümanları ve dansçılarıyla sahneleyen ‘Celtic Legends’, İBB Kent Orkestrası da Bursalılar için sahne alacak. Bülent Ünlüataer tarafından Zeki Müren’in eserleri de festival kapsamında seslendirilecek. Bağlama virtüözü Erdal Akkaya ise Berlin Senfoni Oda Orkestrası ile sahne alacak. Dünya müziğinin sevilen sanatçılarından Mercan Dede, Hayko Cepkin ve Ceza, Bursalılar için performans sergileyecek. Köfn, Bedreddin Oratoryosu, Aziza Mustafa Zadeh, Erkan Oğur-Coşkun Karademir-Derya Türkan, Emel Mathlouthi, Burçin Büke-Güvenç Dağüstün-Zuhal Olcay, Şenay Lambaoğlu, Büyük Ev Ablukada konserleri de Bursalılarla buluşacak.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir