Norm Haber

8 aylık hamile Başak Dizer, oğlunun ismini neden ‘Kurt Efe koyduğunu açıkladı

Kıvanç Tatlıtuğ'un eşi Başak Dizer, 8 aylık hamile... Geçen günlerde doğacak olan oğullarına Kurt Efe ismini koyacakları ortaya çıkmıştı. Dizer, ismin anlamını ve bu isme neden karar verdiklerini açıkladı.

Kıvanç Tatlıtuğ’un stil danışmanı eşi Başak Dizer Tatlıtuğ, GÜNAYDIN yazarlarından Tuba Kalçık’ın sorularını yanıtladı. Dizer, oğlunun isminin anlamını ve hikayesini anlattı. İşte Dizer’in açıklamalarından bazı satır bölümler…,

DOĞUMA NE KADAR KALDI?

Son haftalar. Çok heyecanlıyız tabii ki. Hamileliğimi çok rahat geçirdim. Pandemiden dolayı biraz daha dikkat ettim, izole oldum fakat yine de Türkiye içinde seyahat de edebildik.

“Çalışma hayatım rahat ve kendi işim olduğu için hamilelik süresinde işlerimi de rahatlıkla devam ettirdim.”

OĞLUNUZA NEDEN KURT EFE İSMİNİ KOYMA KARARI ALDINIZ?

Biz ‘Kurt Seyit ve Şura’ dizisi sırasında ilişkiye başladık Kıvanç’la. Dizideki karakter ismi de hoşuma gidiyordu. Telefonumda Kıvanç, ‘Kurt’ diye kayıtlıydı.

Dizideki lakabını biz de oğlumuza lakap olarak koymak istedik, bizim için anısı var. Yanına da Efe’yi koyduk.

Kurt bana maskülen ve güçlü bir isim geliyor. Kurt tarihimiz açısından da bir sembol. Birçok Türk destanında da kurt ismi kavimlerin yol göstericisi olarak geçiyor.

Hayvanların arketiplerini de araştırdım. Kurt; öğretici, yol gösterici, takımla hareket eden, tek eşli, aile kuran ve onu koruyan güçlü karakteri temsil ediyor.