Norm Haber

AK Parti Diyarbakır’da Danışma Meclisi: Umudumuz Diyarbakır’In kazanmasıdır

AK Parti Diyarbakır il teşkilatının aylık danışma meclisi geniş bir katılımla yapıldı. Diyarbakırlı gençlerin 'Biji Serok Erdoğan" sloganları attığı toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Umudumuz sadece Diyarbakır'ı kazanmak değil Diyarbakır'ın kazanmasıdır" dedi.

(MEHMET EMİN KOŞAL-DİYARBAKIR) AK Parti Diyarbakır İl teşkilatının aylık danışma meclisi Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’ın katılımıyla yapıldı.

Toplantıda MKYK üyeleri, çevre şehirlerin il başkanları, il milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının il temsilcileri de yer aldı.

Toplantıya katılamayan eski bakan Mehdi Eker, MKYK üyesi Alaattin Parlak ve il koordinatörü Şükrü Erdinç’in tebrik mektupları okundu.

‘SİYASETİN LİMANI AHLAKTIR’  

İl Başkanı Şerif Aydın, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Siyasetimiz ahlak ve gönül siyaseti üzerine inşa edilmiş bir siyasi anlayıştır. Bizler Kürt hemşerilerimizin CHP zihniyetinden çektiklerinin farkındayız. Onların dil ve din düşmanlığının acısını çekerek buraya geldiğimizi biliyoruz. Bu zihniyete dur diyen kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bizler onun davasının savunucuları olarak her daim haktan ve hakikatten yana duracağız. Kürtleri sorun olarak gören zihniyetin bölgede palazlanmasını engellemek adına tüm teşkilat mensuplarının AK Parti iktidarı döneminde yapılan devrim niteliğindeki gelişmeleri anlatması hepimizin asli görevidir.”

‘2023 TARİHİN EN BÜYÜK SEÇİMİ OLACAK’  

Başkan Aydın, 2023 seçiminin tarihin en önemli seçimi olduğunu ifade etti.

“Devrim niteliğindeki hizmetlerin devamı için kritik bir eşik olan 2023 seçimlerine şimdiden hazırlanıyoruz” diyen Aydın, “ilçe ilçe 2023’e” programlarını bu şuurla yaptıklarını ifade etti.

Aydın, “AK Parti’nin seçim zaferini surlara bayrak asarak kutlayacağız. Her çağın kendine has bir meydan okuması vardır. İnşallah 2023 seçimleri Diyarbakır zaferiyle anılacak bir yıl olacaktır.” dedi.

‘2023 YEDİ DÜVELLE MÜCADELENİN SEÇİMİ’

AK Parti Dİyarbakır Milletvekili Oya Eronat da 2023 seçimlerinin önemine değinerek, “Bu seçimin sadece Türkiye’nin değil yedi düvelle olan bir mücadelenin seçimidir. Mevcut düzenin korunması ve daha güzel günler görmek için bu seçime çok iyi hazırlamamız gerekiyor. Halkımız bilinçli bunu sokaklarda net bir şekilde görüyoruz” diye konuştu.

‘BU DAVA İNANANLARIN DAVASI’  

Ak Parti’nin kıymetini en iyi eskilerin anladığını dile getiren milletvekili Ebubekir Bal, yeni neslin bu gelişmişlik düzeyinde eski sıkıntıları çok iyi anlayamadığını, sürekli ilerleyen ve gelişen bir düzeye gelme çabasında olduğunu dile getirdi.

Bal, “Gençlerin bu talepleri bile Ak Parti’nin ne kadar büyük bir gelişim gösterdiğinin en büyük göstergesidir. Yağ ve gaz ihtiyaçları için girdiğimiz kuyruklardan bizleri kurtarıp insani yaşam seviyesine bizleri ulaştıran AK Parti’ye ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu dava inananların davasıdır. Bu dava canlarından vazgeçenlerin davasıdır. Şehitlerimiz oldu ama hiç bir zaman geri adım atmadık atmayacağız. Hiç bir projemizi geri çevirmeyen ve Diyarbakır’a sahip çıkan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum.
Diyarbakır artık terörle değil yatırım ve turizmle anılacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarıyla başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, şunları söyledi:

‘DİYARBAKIR ESKİ DİYARBAKIR DEĞİL’

“Bu davada şehit edilen Deryan Aktert, Orhan Mercan, Yunus Koca’ya ve bu ülke için bu dava için canından vazgeçen herkese Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır artık eski Diyarbakır değildir. Diyarbakır’daki değişim ve dönüşümü en iyi görenlerden biriyim. Her geldiğimde bu şehirdeki değişimi görüyorum. Bölgenin makus talihine karşı çıkıp bir devrimi gerçekleştiren Diyarbakır Annelerini selamlıyorum. Bölgede teröre geçit vermeyen ve tüm insanlara bu konuda öncelik eden Hacire annenize teşekkür ederim.
Her kelimesinde kadın ve çocuk haklarından dem vuran bu zihniyet söz konusu anneler ve daha kaçırılan çocuklar olunca neden susarlar, konuşmazlar? Biz onları ve zihniyetlerini çok iyi tanıyoruz.”

Önceki yıllarda Meclis’te yaptığı Diyarbakır’la ilgili konuşmasını anlatan Karaaslan, “Bir şehri savunmak ve anlatmak için oralı olmaya gerek yok. Gönlümüzde ve fikir dünyamızda yer edinmesi bizim için yeterlidir” dedi.

‘UMUDUMUZ DİYARBAKIR’IN KAZANMASIDIR’

Karaaslan, “Bizler AK Parti olarak sadece Diyarbakır’da, Ankara’da, Trabzon’da değil tüm dünyada mücadele veriyoruz. Suriye’de, Filistin’de, Çin’de dünyanın neresinde olursa olsun mazlum ve mahzun tüm coğrafyalar bizim gönül coğrafyamızda ayrı bir öneme sahiptir. Şairin Türkiye adı yerine Umut kelimesinin kullanılmalı sözünün nedeni de tam da budur. Her konuda Türkiye’yi geriye götürmeye çalışan örgütler ve oluşumlarla karşı karşıyayız. Bunun bilinciyle hareket edip 2023’e giden yolda mücadelemizi sürdürmeliyiz. Tüm kazanımların devam etmesi ve üzerine yenilerin eklenmesi için bu yeni döneme sahip çıkmalı ve hiçbir zaman bundan vazgeçmemeliyiz” diye konuştu.

“Umudumuz sadece Diyarbakır’ı kazanmak değil Diyarbakır’ın kazanmasıdır” diyen Karaaslan, salondaki coşku için gençlik kolları başkanı Mahsum Melikoğlu ve ekibine teşekkür etti.

Konuşma esnasında gençlik kollarının coşkusu ve “Biji Serok Erdoğan” sloganları salondaki kalabalığı coşturdu.

Danışma meclisi toplantısı hatıra fotoğrafı ve hediye takdimiyle son buldu.