Norm Haber

AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk’ten EYT açıklaması

AK Parti MKYK Üyesi ve eski milletvekili Metin Külünk, EYT konusunda açıklamalarda bulundu. Külünk, EYT'lilerin demokratik hak ve taleplerini uygar bir biçimde dile getirdiğini belirterek, "Bizler de bu duruşlarına aynı hassasiyetle itina göstereceğiz" dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve eski milletvekili Metin Külünk, EYT’lilerle bir araya geldi.

Dünya ve Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Külünk, EYT sorunuyla ilgili şunları söyledi:

“Bu ülkede toplulukların bir araya gelerek, kendi beklentileri odaklı taleplerini ifade etmeleri, taleplerinde ısrarlı olmaları, taleplerini sürekli güncellemeleri demokratik bir haktır ve son derece saygıdeğerdir.

50 yıla yaklaşan siyasi yaşamımda taleplerini ısrarlı bir şekilde ifade etmekten asla geri durmayan, ısrarcı, bu anlamda kararlı durui sergileyen EYT’li vatandaşlarımızın şahidiyim. Demokratik duruşları, taleplerini usul ve erkana uygun, son derece zarif ifade ediş biçimlerine teşekkür ediyorum.

Bugün kendileri misafirimiz. Bir kez daha kendilerini dinleme, anlama ve bir kez daha öğrenme fırsatı buldum. Türkiye bütün meselelerini, bazılarını uzun bazılarını kısa tartışır, ama Türkiye topluma mal olmuş meselelerin çözümünde mutlaka mesafe almıştır.

Türkiye’de aşılmaz denilen meselelerin aşılması noktasında, sandıkta milletin verdiği yetkiyi Ankara’da hükümet ettiren, Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğindeki bir siyasal hareketin bu anlamdaki 20 yıllık tarihi bir müktesebattır. O nedenle bu tartışmanın senelerdir sürmesi anlamlıdır. Ancak bu tartışmaları milletimizin birlik ve beraberliğine katkı sağlayacak şekilde yönetmek de son derece değerlidir.

Bizi ziyaret eden kardeşlerimizin taleplerini yüksek sesle ve üslubu içerisinde ifade ettiklerinden dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizlerin de bu duruşlarına aynı hassasiyetle itina göstereceğimizden de emin olmalarını ifade etme fırsatı buldum. Bu zorlukların birlik beraberlik içinde aşılacağından eminiz. Meselelerimi birbirimizi hırpalama aracı haline getirmemeliyiz. Meselelerimizi devletin çatısına zarar verecek zemine taşımaktan kaçınmalıyız. Meselelerimizi politize ederek yönetmek yerine, kendi doğal çizgisinde yönetilmesine itina göstermeliyiz.”