Norm Haber

AK Parti tabanı EYT gerçeğinin farkında!

Emeklilikte yaşa takılanlar yıllardır verdikleri mücadeleye her geçen gün daha görünür, daha bilinir, daha duyulur oldu. Belki birileri görmemezlikten duymamazlıktan geliyor ama onların tabanları da artık EYT gerçeğinin farkında. AK Parti kitlesinin EYT konusundaki farkındalıkları EYT derneklerinin meydanlarda açtıkları standlarda açıkça görülüyor. Marmara EYT Federasyonu Başkan Yardımcısı ve EYT Dernekleri Koordinatörü Alper Özüpak, gözlemlerini yazdı...

ALPER ÖZÜPAK

Bizler zoru başaran hak mağdurları olduk, neden mi?

Birkaç yıl önce bazıları bizi bir partinin arka bahçesi olmakla itham ederek yıpratmaya çalışıyorlardı. Bizi itibarsızlaştırmak için iftiralar atarak, suçlamaya çalıştılar. Sonuç ne oldu?

Hafta sonu İstanbul Esenyurt’ta EYTSYDD standındaydım. Son zamanlarda sık sık yaptığım gibi orada da gözlemci oldum ve geleni gideni izledim. EYT’lilerin taleplerini görmezden duymazdan gelen AK Parti kitlesinden vatandaşların standımıza gelerek imza verdiğini, EYT’nin hakkını teslim eden konuşmalar yaptıklarına şahit oldum. Bu beni çok memnun etti. Artık bizim AK Parti

kitlesine de hitap ettiğimizi gördüm. Artık AK Parti tabanının da EYT’nin haklılığını anladığına şahit oldum.

Peki biz bundan sonra 23 dernek ve 41 il temsilcisi arkadaşlarımızla ne yapmalıyız?

Başörtülü bir bacımız şöyle diyordu EYT standına geldiğinde:

“Bizim iki büyük sorunumuz var ve AK Parti’yi bu nedenle sorguluyorum: Birincisi EYT, ikincisi Suriyeli mülteciler… Birincisi, hakkımız olanı kazanmak istiyoruz. İkincisi Suriyelilerin ülkemizden çıktığını görmek için her şeyi yaparız…”

İktidar partisine gönül veren bu kardeşimiz yıllardır benim meydanlarda fazla görmediğim sözler söylüyordu. Ve bu sözler şu aralar toplumda fazlasıyla konuşuluyor.

Demek ki emeklerimiz boşa gitmedi. Demek ki bizler doğru işler yaptık, derdimizi doğru anlattık ki AK Parti kitlesi artık EYT’yi önemser oldu.

EYT standına gelen bir başka vatandaşımız da şunları söylüyordu:

“AK Partili’yim. Bu dönem biz iktidarda olduğumuz için ses çıkarmam, ama gelecek dönem iktidarda biz yoksak size destek verebilirim!..”

Aynı arkadaşımızın yeni bir iktidar dönemi için umutlu olmaması ve AK Parti’nin muhalefete düşmesi halinde EYT için mücadele edeceğini belirtmesi de bazı şeylerin değişmekte olduğunun itirafı niteliğindeydi.

Ama bir noktanın farkında değildi o vatandaşımız:

“İktidarı muhalefet, muhalefeti iktidar yapacak gerçek güç EYT mağdurlarıdır.”

EYT’liler bu gücü başta İstanbul olmak üzere birçok büyükşehirde, son yerel seçimlerde çok net bir şekilde gösterdi. Bu gücü yapılacak ilk seçimde de gösterecektir. Tekrar edeyim:

“İktidarı muhalefet, muhalefeti iktidar yapacak güçteyiz!..”

Bizler gönüllü olarak bu mücadeleyi yürütüyoruz ve cebimizden, evimizin rızkından artırdığımız paralarla mücadelemize devam edeceğiz. Bundan dolayıdır ki çevremizde her geçen gün bize güvenen, inanan insanlar çığ gibi büyüyor. EYT mücadelesi her geçen gün genişliyor. Biz çok büyük bir aileyiz!..

Hafta sonu Marmara EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, yangın bölgesindeydi. Kendi aramızda topladığımız bir bütçeyle afetzedelerin yanında olduk. Antalya’daki bir köyün ihtiyaçlarını karşılamak üzere muhtardan alınan liste doğrultusunda yardım kolileri hazırlandı. Antalya EYT Derneği Başkanı Yeşim Koçay ile birlikte EYT’lilerin yardımcı köy muhtarına elden teslim edildi.

EYTSYD Dernekleri olarak mağdurların yanında olmaya gayret edeceğiz. Haklı davamızda yeni mağduriyetlerin karşısında olmayı da sürdüreceğiz.

Haklı davamızda, hak mağdurlarının sesi olmak için gayret eden bütün EYT mağdurlarını buradan bir kez daha en derin sevgi ve saygı duygularımla kucaklıyorum, var olun.