Norm Haber

AK Parti’den EYT açıklaması

EYT'li bir vatandaşın AK Parti İletişim Merkezine yaptığı başvuruya yazılı yanıt verildi. AK Parti'nin EYT cevabından konuyla ilgili yasal düzenleme beklentisinin bilindiği kaydedildi.

EYT’li bir vatandaş olan Suat Baştürk, AK Parti İletişim Merkezinde başvuruda bulunarak, EYT sorununu gündeme taşıdı.

AK Parti’nin yanıtında öncelikle yasal süreç özetlenerek, şöyle denildi:

“Sosyal güvenlik sistemimizde yaş şartı olmaksızın emeklilik imkanını ortadan kaldıran 4447 sayılı kanunla sosyal güvenlik kanunlarına eklenen geçici maddelerde, Kanunun yürürlük tarihinden önce sigortalı olanlar için emeklilik yaşlarında kademeli geçiş süreçleri öngörülmüş ve anılan yasa ile 506, 1479 ve 5434 sayılı kanunlardaki emeklilik şartları değiştirilerek 58 ve 60 yaş şartı getirilmiş…”

AK Parti’nin yanıtında 506 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılar için 23/5/2002 tarihli yasal değişiklikle kademe koşullarının belirlendiği kaydedilerek, EYT sorununun çözümü konusunda şunlar kaydedildi.

“Emeklilikte yaş şartının kaldırılması ya da kolaylaştırılmasına yönelik beklenti olduğu bilinmekte olup, şartın değiştirilmesi ve yasal düzenlemeye ilişkin talebiniz çalışmalarda değerlendirilmek üzere not edilerek ilgililere iletilmiştir.”