Norm Haber

Akneli cilde sahip olanların tüketmesi gereken besinler

Beslenme tarzımızın cilt üzerinde etkisi olup olmadığı uzun süredir tartışılan bir konu olsa da, uzman doktorlar diğer faktörlerle birlikte beslenme düzeninin cilde olan etkisini onaylıyor...

Beslenme tarzımızın cilt üzerinde etkisi olup olmadığı uzun süredir tartışılan bir konu olsa da, uzman doktorlar diğer faktörlerle birlikte beslenme düzeninin cilde olan etkisini onaylıyor. Cildimize uyguladığımız ürünler, doğru bakım rutinleri ve akneli ciltler için uygun bir beslenme düzeni, cilt sorunlarının büyük ölçüde iyileşmesine katkı sağlıyor. Peki akneye meyilli bir cilde sahip olanların beslenme rutinine eklemesi gereken bu besinler nelerdir?

Yeşil yapraklı sebzeler

Yeşil besinlerin beden sağlığımıza sağladığı olumlu etkilerin yanı sıra güzellik alanında da oldukça etkili olduğu görülüyor. Marul, lahana, roka gibi yeşil sebzelerin, akne tedavisinde doktorlar tarafından önerilmesi, özellikle koyu yeşil yapraklı bu sebzelerin listede en üst sıralarda yer almasına neden oluyor.

Yeşil çay

Yeşil çay, içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hem ruhumuza hem bedenimize hem de cildimize ihtiyaç duyduğu canlılığı kazandırır. Akneyi gidermesinin yanı sıra kızarıklık ve izleri azaltarak daha parlak bir cilde kavuşmamıza yardımcı olur. Ayrıca cildi yumuşatarak doğal yollarla gerekli neme ulaşmasını destekler.

A vitamini

Havuç, ıspanak, kereviz ve tatlı patates gibi A vitamini açısından zengin besinler, cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olarak akne oluşumunu azaltır, lekeleri hafifletir ve cilt tonunu eşitler. Ayrıca, akneye yatkın ciltlerde temel sorun olan yağ ve sebum üretimini dengeleyerek gözeneklerin iyileşmesine katkı sağlar.

Çinko

Kırmızı et, deniz ürünleri, nohut, mercimek ve kaju fıstığı gibi çinko açısından zengin besinler, akne oluşumunu azaltmada önemli bir rol oynar. Çinkonun sebum üretimini dengeleyici özelliği, iltihaplanmayı azaltarak aknelerin iyileşme sürecini hızlandırır. Ayrıca, cilt onarımı ve yenileme sürecinde etkili olan çinko, akne izlerinin iyileşmesine de yardımcı olur.

Bol su

Su içmenin hayatımızın her alanında gerekli ve faydalı olduğunu biliyoruz. Su tüketimi, cildimiz için en basit ve etkili bakım yöntemlerinden biridir. Cilt problemlerinin çözümüne katkı sağlayan su, akneye eğilimli ciltler için de büyük önem taşır. Cildin nem dengesini korumak ve toksinlerin atılmasını sağlamak için yeterli su tüketimi sağlanmalıdır.