Norm Haber

Akşener: ‘EYT’liler bizi çağırıyor!’

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Güçlendirilmiş parlamenter sistem hakkında yaptıkları çalışmayı duyuran Akşener, EYT'lileri de unutmadı.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Güçlendirilmiş parlamenter sistem hakkında yaptıkları çalışmayı duyuran Akşener, EYT’lileri de unutmadı.

Akşener, “Ömrünü tamamlamış, milletine sırtını dönmüş bu iktidarın, artık görevi devretme zamanı geldi. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Bunu, karış karış gezdiğimiz Türkiye’de, milletimiz söylüyor. Ezilen, yok sayılan, sokakta yürüyemeyen kadınlar bizi çağırıyor! İşsiz gençlerimiz, umutsuz milyonlar bizi çağırıyor! Ay sonunu getiremeyen emekliler, emekçiler bizi çağırıyor! Memleketin yağmalanan doğası, cennet köşeleri, ırmağı, ağacı, suyu bizi çağırıyor! İkizdere, Kaz Dağları, Salda Gölü bizi çağırıyor! EYT’li kardeşlerim bizi çağırıyor! 3600 ek gösterge hakları verilmeyenler bizi çağırıyor! Ez cümle; Memleket bizi, Millet Bizi Çağırıyor!” ifadelerini kullandı.

EYT’LİLERE HUKUKA AYKIRI MÜDAHALE YOK!

Akşener, konuşmasının ilerleyen kısımlarında ise, “İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’de bu yönüyle demokrasinin olmazsa olmazı, sivil toplum güçlendirilecek. Hak savunuculuğunu özgürce yapmaları için, önlerindeki engeller kaldırılarak, demokrasiye olan katkıları arttırılacak. Sadece iktidara yakın olan sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve derneklerin hakları değil, muhalif düşünceleri savunan sivil toplum kuruluşlarının hakları ve hukuku da, eşit şekilde korunacak. Devlet Kuruluşları, iktidara muhalif görüşleri savunsa da, alanında uzman olan bütün sivil toplum örgütleriyle birlikte, toplum yararına çalışacak. Bu çerçevede; Her vatandaşımız, düşünce ve ifade özgürlüğünü, barışçıl protesto hakkını kullanabilecek. Yasal sınırlarda bu hakkı kullananlar, şucu-bucu gibi sıfatlarla düşman ilan edilmeyecek. İşçilerimize, üniversite öğrencilerimize, baro başkanlarımıza, yaylalarının toprağını korumak için uğraşan köylülerimize, cennet vatanımızın ekolojik dengesi için mücadele veren, doğa savunucularına, dünyanın bütün ülkelerinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü coşkuyla kutlanırken, meydanlarda itilip kakılan kadınlara, emeklilik haklarını kazandıkları halde, maaşlarını alamayan EYT’li vatandaşlarımıza, hukuka aykırı bir şekilde müdahale edilmeyecek” diye konuştu.