Norm Haber

Almanya’da can kaybı 100’ü geçti

Almanya’da batısında şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 103’e yükselirken, bin 300 kişiden haber alınamadığı açıklandı.

Almanya’nın batısını etkisi altına alan şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinin bilançosu artıyor. Rheinland-Pfalz eyaletinde hayatını kaybedenlerin sayısı 53’e yükselirken, can kayıplarının 50’u ise Kuzey Ren-Vestfalya’da kaydedildi. Rheinland-Pfalz eyaletinin Ahrweiler bölgesinde yetkililere göre bin 300 kişiden haber alınmazken, telefon hatlarının çalışmadığı için çok sayıda kişiye halen ulaşılamıyor.

İki eyaletin birçok bölgesinde sel ve su baskınlarından dolayı evlerin çöktüğü, cadde ve sokakların sular altında kaldığı, birçok evin de risk altında bulunduğu belirtildi.

Almanya’nın batısına 48 saatte metrekareye 148 kilogram yağışın düştüğünü belirten Alman Meteoroloji Kurumu (DWD) ise son 200 yılın en yoğun yağışının meydana geldiğini açıkladı.

YARALAR SARILIYOR

Selin vurduğu iki eyalete, birçok eyaletten teknik ve insani yardım gönderilerek yaraların sarılmasına başlandı. Sel bölgelerinden mümkün olduğunca uzak durulmasını isteyen polis, birçok karayolunun trafiğe kapalı olduğunu belirterek, tahliye edilenlerin bölgeye dönmemeleri ve kurtarma ekiplerine yardımcı olmalarını istedi.