Norm Haber

Asgari ücret 2025’te ne kadar olacak?

Asgari ücretin 2025 yılında ne kadar olacağı merak ediliyor. Arama motorlarından 'Asgari ücret ne kadar olacak?' sorusu sorgulatılıyor. Çalışanlar ve işverenler 2025 asgari ücret fiyatlarını merakla bekliyor. Peki, Asgari ücret 2025'te ne kadar olacak?

Asgari ücret 2025 tahmini! 2025 yılı için asgari ücret tahminleri şimdiden gündemin merkezine oturdu. Allservice Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akyüz, işverenlerin 2025 bütçelerini asgari ücretin 25 bin 500 TL seviyesinde olacağına göre planlamaya başladığını belirtti. Buna karşın, işverenlerin bu tahmin edilen rakamla iş gücü kaybetmeden yola devam etmesinin zor olduğu da dile getiriliyor.

2025 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili sürecin Aralık ayında başlayacağını belirtti. Bakan Işıkhan, “Asgari ücretin belirlenmesi, Asgari Ücret Tespit Komisyonumuzun elinde olan bir süreç. Yeni ücretin çalışanların satın alma gücünü koruyacak, yaşam standartlarını iyileştirecek bir seviyede olmasını hedefliyoruz” dedi.

Asgari ücretin, işverenler için alt sınır olduğunu vurgulayan Bakan, işverenlerin bu rakamın üzerinde maaş vermekte özgür olduğunu da hatırlattı. Son tahminlere göre, 2025 asgari ücretinin en az 25 bin 500 TL olacağı öngörülüyor.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Mevzut asgari ücret 17 bin 2 TL’dir.