Norm Haber

Ayhan Bora Kaplan’dan Sinan Ateş davası iddiası: Beni gizli tanık yapmak istediler

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan, Sinan Ateş cinayeti davası hakkında, "Gizli tanık olarak ifadem alınmak istendi" iddiasında bulundu.

Suç örgütü lideri Ayhan Bora KaplanSinan Ateş cinayeti davası hakkında, “Gizli tanık olarak ifadem alınmak istendi” iddiasında bulundu. Kaplan, Süleyman Soylu ile ilişkin soruya da, “Süleyman Soylu ile 15 Temmuz gecesi sonrası herhangi bir yerde ne birlikteliğim ne konuşmam ne görüşmem olmuştur. Hiçbir samimiyetim ya da diyaloğum yoktur” cevabı verdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı operasyonla Ankara Esenboğa Havalimanı’nda 7 Eylül 2023’te  gözaltına alınarak tutuklanan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan, 30 Aralık 2022’de Ankara’da öldürülen Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş davasıyla ilgili iddialarda bulundu.

Avukatı Sidar Yurtçiçek aracılığıyla Odatv’den Can Özçelik’in sorularını cezaevinden yanıtlayan Kaplan, “Ülkü Ocakları genel başkanı ve yardımcıları arkadaşlarım olduğu için Sinan Ateş dosyası için bunları suçlar mahiyette gizli tanık olarak ifadem alınmak istendi. Bana bu cinayetin MHP’li yöneticilerin bilgisi dahilinde işlendiğine dair ifade verdirmek istediler. İzmir Buca Cezaevi’nde yatarken ifademi almaya Organize Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan geldi. Avukatım Umut Köroğlu yanımızdaydı” dedi.

Aralarında Bekir Bozdağ, Süleyman Soylu gibi siyasetçilerin olduğu isimleri suçlayarak bir dava silsilesi açılmak istendiği öne süren Kaplan, “Bekir Bozdağ, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Aslan, Sadık Soylu, Süleyman Soylu ve diğer bürokratlarla ilgili benden gizli tanık olarak ifade alıp, bunlara operasyon yapmaktır. Eğer ben gizli tanıklığı kabul etmiş olsaydım bugün ülkede çok farklı şeyler konuşuluyor olacaktı” ifadelerini kullandı.

“AK Parti Milletvekili Murat Alparslan da bizimleydi”

Kaplan, 15 Temmuz gecesi silahlı adamlarıyla TRT önündeki fotoğrafıyla da ilgili şunları söyledi:

“Bütün bu yazdıklarımın hepsinin nedeni 15 Temmuz’da yaptıklarımdan kaynaklanmaktadır. O gece TRT işgal edildikten sonra biz oraya gittiğimizde o dönem Terörle Mücadele Müdürü ve birkaç tane polis vardı. TRT’ye gitmeden önce dostumu, çalışanlarımı herkesi oraya topladım ve onlara ‘Tanıdığınız tanımadığınız kim varsa çağırın’ dedim. 150-200 kişi oraya gittiğimizde orada kimseler yoktu. Fetullahçıların kızgınlığı sadece TRT’ye gittiğim için değil. Etimesgut Zırhlı Birlikler Komutanlığına girip bütün tankların buji ateşleme sistemlerini kablo ve teçhizatlarını söküp kullanılamaz hale getirdik. Oraya giderken AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan da bizimle birlikteydi. Devlet bizden ne talep ettiyse 17 Temmuz sabahına kadar onu yaptık.”

Sertçelik davasında yargılanan emniyet müdürü Murat Çelik’i suçladı

Polis tehdidiyle gizli tanık yapıldığını öen süren Serdar Sertçelik’in yurt dışına kaçmasını sağladığı iddiasıyla yargılanan eski Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik’in ismi de gelen yanıtlar arasında yer aldı. Murat Çelik’i suçlayan Ayhan Bora Kaplan, şunları söyledi:

“Daha ortada soruşturma, delil herhangi bir şey yokken Murat Çelik göreve gelir gelmez bana hasmane bir tavırla bu operasyonu başlattı. Hukuk yok sayılarak Savcı Mustafa Kaya’yla birlikte bir kumpas kurdular. Ama Allah onları kendi kurdukları tuzağa düşürdü. 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dosyada Savcı Mustafa Kaya ve polislerin dijital materyalleri, WhatsApp mesajları ortaya çıkartmıştır. Murat Çelik’in oğlunun cumhurbaşkanına suikasttan yargılanıp tutuklanan FETÖ’cülere para havalesi yaptığı, onlarla ilişki içerisinde olduğu Ankara 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesinin MASAK raporlarında sabittir. Benim suçsuz olduğum o mesaj içeriklerinde dahi açık ve nettir.”

“Süleyman Soylu’yla diyaloğum yok”

Ayhan Bora Kaplan, Süleyman Soylu ile ilişkin soruya da, “Süleyman Soylu ile 15 Temmuz gecesi sonrası herhangi bir yerde ne birlikteliğim ne konuşmam ne görüşmem olmuştur. Hiçbir samimiyetim ya da diyaloğum yoktur” cevabı verdi.