Norm Haber

Bakan Memişoğlu: “Sağlık hizmeti sunulan her yer Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle şekilleniyor”

 Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, kamu hastanelerinin yanı sıra özel sektör ve vakıf üniversiteleri dahil olmak üzere sağlık hizmeti sunulan bütün kuruluşların Sağlık Bakanlığı tarafından desteklendiğini ve bakanlık politikalarıyla şekillendiğini kaydetti.

Bakan Memişoğlu, Ankara’daki programları çerçevesinde Etlik Şehir Hastanesi’nin 2024-2025 Akademik Yılı açılış töreni ve 2’nci hizmet yılı programı ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılış törenine katıldı. Törende konuşan Memişoğlu, sağlıkta bütüncül bir yaklaşımı benimsediklerini ifade ederek, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin entegre çalışmasını sağlayacak yeni mevzuat üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bakan Memişoğlu, “Türkiye’nin sağlık çalışanları son 20 senede inanılmaz bir efor sarf etti. Her bir vatandaşımız 2002 senesinde senede sadece iki kez sağlık hizmetlerinden faydalanırken, 11,7 kez faydalanıyor” açıklamasında bulundu.

Sağlık alanında sunulan hizmetin sadece tedavi etmekle sınırlı kalmayacağına değinen Memişoğlu, bunun yanı sıra yeni teknolojiler ve bilgiler üretmek için çalışacaklarını sözlerine ekledi.
Bakan Memişoğlu, daha sonra Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılış törenine katıldı. Bakan Memişoğlu, meydana gelen Malatya merkezli deprem nedeniyle vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

“Bu gençler, bu çocuklar bizim geleceğimiz”
Yaptığı konuşmada akademi camiasının geleceği şekillendirdiğini vurgulayan Memişoğlu, şunları söyledi:
“Bu gençler, bu çocuklar bizim geleceğimiz. O çocukları en iyi şekilde eğitmek, onlara hekimlik veya akademik bilgilerini aktarmak hepimizin sorumluluğundadır. Onları her birimizden daha iyi, bilgiyi araştırıcı yapabilmek de bizim sorumluluğumuzdadır. Boynuz kulağı geçecek, bizden sonraki nesiller bizden daha iyi olacak, iyi yönetecek ve fazla bilim üretecek. Biz onları öyle yetiştirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

“Sağlık hizmeti sunulan her yer Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle şekilleniyor”
Sağlık Bakanlığı olarak yapılabilecek işbirliklerine gereken desteği vermek için her zaman hazır olduklarını dile getiren Memişoğlu, “Sağlık Bakanlığı’nın bütün sağlık hizmetini, eğitimini, bilgisini arttıracak her türlü kişiye, kuruma destek vermek ve onun önünü açmak sorumluluğu vardır. Sadece kamu hastaneleri, bizim hastanelerimiz değil. Sağlık Bakanlığı, üniversiteleri, sağlık uygulama merkezleri dahil, özel sektör dahil, vakıf üniversiteleri dahil, bütün sağlık hizmeti sunulan, araştırma yapılan her yer Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle ve onun politikalarıyla şekilleniyor. Bizim bakışımız bu. Biz hepsinin hizmetkarıyız” şeklinde konuştu.