Bakanlıktan Roman vatandaşlara çalıştaylı çözüm

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Roman vatandaşlara yönelik çalışmalarda yeni bir dönemi başlatıyor. Bakanlık, Roman vatandaşların sosyo-ekonomik yaşam şartlarını iyileştirmeyi hedefleyen politikaların güçlendirilmesi amacıyla “Roman Çalıştayı” düzenliyor.

Bakanlıktan Roman vatandaşlara çalıştaylı çözüm

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gelecek hafta Türkiye’de ilk kez Roman vatandaşlar için çalıştay düzenleyecek. Çalıştay, Roman vatandaşların toplumla entegrasyonunu destekleyecek yeni politika ve uygulamaların şekillendirilmesi için önemli bir platform olacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada çalıştayın, Roman vatandaşların eğitim, istihdam, sağlık, barınma ve sosyal yardımlar gibi temel ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerilerinin tartışılacağı bir buluşma olacağını belirterek, “Çalıştayda, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler bir araya gelerek Roman toplumu için ortak çözüm stratejileri geliştirecek” dedi.

Roman vatandaşların toplumsal hayata daha etkin katılımı ve sosyal hizmetlere erişimini artırmak için uzun yıllardır çalıştıklarını belirten Bakan Göktaş, “Bu çalıştayla yeni politika önerileri geliştirerek daha kapsayıcı adımlar atmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yeni Roman Strateji Belgesi kapsamında hayata geçirilecek politikalar, yerelleşme vurgusuyla daha etkili bir şekilde uygulanacak. Çalıştayda, yerel yönetimlerin de katılımıyla Roman vatandaşların yaşadığı bölgelerde yapılacak projeler ele alınacak ve il düzeyinde faaliyetlerin planlanması tartışılacak.

Roman vatandaşlara yönelik İl Çalışma Grupları da çalıştayın önemli gündem maddelerinden biri olacak. Bu gruplar, Roman vatandaşların yoğun yaşadığı 25 ilde faaliyet göstererek sorunları yerelden çözmeye odaklanacak. Ayrıca sosyal konut projeleri de masaya yatırılacak; bugüne kadar tamamlanan 6 bin 603 konutun ardından, yeni dönemde yapılacak sosyal konut projesi çalıştayda değerlendirilecek.

İlk kez düzenlenecek Roman Çalıştayı, Roman vatandaşların toplumsal refahını artırmaya yönelik yeni stratejiler ve çözümler geliştirmek amacıyla önemli bir buluşma noktası olacak. Sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlara yönelik somut adımların atılacağı çalıştayda iş birliği ve çözüm odaklı yeni politikalar da şekillenecek.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir