Norm Haber

Biden’ın sahte sesiyle arama yapan kişiye 6 milyon dolar para cezası verildi

Joe Biden’ın yapay zeka ile oluşturulmuş sesiyle otomatik aramalar yapan Steve Cramer'a 6 milyon dolar ceza verildi. Robot aramalar seçmenleri Demokratların ön seçimlerine katılmamaya teşvik ediyordu.

ABD Başkanı Joe Biden’ın yapay zeka ile oluşturulmuş sesini kullanarak robot aramalar yapan siyasi danışman Steve Cramer, ülkenin Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından 6 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Söz konusu robot aramalar New Hampshire’daki seçmenleri, Demokratların ön seçimine katılmamaya teşvik ediyordu.

Yapay zeka ile oluşturulmuş ses kaydında, oy kullanmanın Cumhuriyetçilere fayda sağlayacağı belirtiliyordu. Sahte sesin “Bu Salı günü oy kullanmak, sadece Cumhuriyetçilerin Donald Trump’ı tekrar seçmelerine yardımcı olur. Oyunuz Kasım ayında fark yaratır, bu Salı değil” şeklinde bir ifade kullandığı bildiriliyor.

Yapay zeka düzenlemesi gündemde yok

Bu aldatıcı yöntem ile başkalarını yanıltmak amacıyla sahte kimlikler kullanmayı yasaklayan Arayan Kimlik Bilgilerinin Doğruluğu Yasası ihlal edildi. FCC, yapay zeka araçlarına yönelik daha sıkı bir düzenleme getirmeyi düşünebilir, ancak yakın gelecekte bu yönde bir adım atılması pek olası görünmüyor.