Norm Haber

Bir dönem Bursa trafiğinde yolcu taşıyordu… Hat iptal edildi, şimdi Ankara’da sergileniyor!

Bursa'da geçtiğimiz dönemlerde kullanılan ve çeşitli tartışmaları beraberinde getiren İncirli tramvayı iptal edilirken, tarihi tramvaylar Ankara Millet Bahçesi'nde sergileniyor.

Bursa’da geçtiğimiz dönemlerde kullanılan ve çeşitli tartışmaları beraberinde getiren İncirli tramvayı iptal edilirken, tarihi tramvaylar Ankara Millet Bahçesi’nde sergileniyor.

Konuyu, Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz köşesine taşıdı.

Yılmaz, yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Geçen dönem… Cumhuriyet Caddesi’ni yayalaştırıp, İstanbul Beyoğlu gibi gezinti ve alışveriş bölgesi haline getirmek isteyen Büyükşehir Belediyesi’nin nostaljik tramvay projesi başta yadırgandı, ama sonra alışıldı.

Ardından…

Antika görünümlü tarihi tramvay hattı İncirli’ye uzatıldı.

Fakat…

İncirli Caddesi’nin dar olması, bölgede yaşayanların çarşıya ulaşmalarından çok, trafiğe olumsuz etkisiyle gündeme gelince bu dönem İncirli tramvayı iptal edildi.

İşte…

1954 model Alman Gotha markalı  tramvayları, dostumuz Levent Özen’e ait Özenray firması alıp Türkiye’de bir ilk gerçekleştirdi ve yeşil dönüşüm uyguladı, bataryalarını yeşil enerjili hale getirdi.

O tarihi tramvaylar…

Şimdi Ankara Millet Bahçesi’nde sergileniyor. Avrupa Tramvay Severler Derneği üyeleri de dönüşümü incelemek için Ankara’ya geldiler.”