Norm Haber

Bozbey İznik’te! ‘İznik sahil şeridi için projelerimiz var’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘Başkan Bozbey Burada’ projesi kapsamında bu kez İznik’teydi. İznik’te çeşitli ziyaretlerde bulunan Bozbey, sabah saatlerinde Bazilika kazı çalışmaları bilgilendirme toplantısının ardından İznik Ticaret Odası’nda muhtarlarla buluştu.

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘Başkan Bozbey Burada’ projesi kapsamında bu kez İznik’teydi. İznik’te çeşitli ziyaretlerde bulunan Bozbey, sabah saatlerinde Bazilika kazı çalışmaları bilgilendirme toplantısının ardından İznik Ticaret Odası’nda muhtarlarla buluştu. Bozbey, muhtarlar buluşmasında yaptığı açıklamada, İznik’te sahil şeridi için projeleri olduğunu ve sahilin durumunun şu anda kötü durumda olduğunu belirtti.

Bozbey, Roma Tiyatrosu ziyaretinin ardından İznik Ticaret Odası’nı ziyaret ederek muhtarlarla buluştu. Başkan Bozbey, İznik’te yapacakları faaliyetleri anlatarak, muhtarların taleplerini de dinledi. “Taleplerinizi aldık. Her birini programımıza dahil edeceğiz. Taleplerinize ilaveler varsa onları da alacağız. Hal yapımı konusunda bir programımız var. Sahille ilgili projelerimiz var. Sahilin kötü kullanıldığını görüyoruz. Temiz ve kimsenin kendi başına işgal etmediği bir alan haline dönüştürmemiz lazım. Muhtarlarımızdan da bu konuda destek istiyoruz. Sahille ilgili hazırladığımız programı da o mahallemizin muhtarlarıyla paylaşacağız. Biz muhtarlarımızın birlikte hareket etmesini ve tek dernek olmasını istiyoruz. 2 dernek olarak parçalanmışsınız. Her 2 muhtarımızdan da bunu istiyoruz. Bütün muhtarlarımızın bu konuda hassas olmasını diliyorum. Biz Bursalıların onayını aldık ve seçildik. Yapacağımız her işte farklı düşünsek de, farklı siyasi partiden olsak da vatandaş bize bir görev verdi, ‘Partileri bırakın, işinizi yapın’ dedi. Her birimizin sorumluluğun çok fazla olduğunu hatırlatmak istiyorum. Vatandaşlarımız bizden hizmet istiyor. Mahallesinde huzurla, güvenle yaşamak istiyor” ifadelerini kullandı.

“2025 YILINDA İZNİK DÜNYANIN GÜNDEMİNDE OLACAK”

Bozbey, vatandaş buluşmasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bugün İznik ilçemizdeyiz. Tarihin, tarımın olduğu en kıymetli ilçelerinden birindeyiz. İznik’in sorunlarını görüştük. Yapılacak olanları paylaştık. Su altından çıkarılan Bazilika alanında basın toplantısı yaptık. Orada çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hem inanç turizm açısından baktığımızda çok önemli bir yeri var. Hristiyan dünyasının da merkezi bir konumu var. Osmanlı’ya da başkentlik yapmış bir yer var. Bir de tarım potansiyeli var. Öne çıkan bir ilçemiz. Nasıl değerlendirilmesi gerektiğini Ziraat Odasıyla paylaşmış olduk. Bir kurul oluşturarak önümüzdeki yıl gelecek misafirlerimizi ağırlayarak İznik’in öne çıkması için hazırlayacağımız detay projelerle burada bir anma töreni yapılacak. Biz bunun hazırlığını yapmak zorundayız. 2025’te İznik dünyanın gündeminde olacak. İznik ile birlikte Bursa’da dünyanın gündeminde olacak. Anıtlar Kurulu’nun destekleriyle gelecek olan misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamamıza olanak sağlayacaktır. Hazırlıklarımıza hemen başlamak istiyoruz. Biz de Büyükşehir olarak buraya bir bütçe ayıracağız” diye konuştu.