Norm Haber

Bozbey kedi sahiplendi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘Yuvanız Yuvası Olsun’ projesi kapsamında kedi sahiplendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde sahipsiz sokak hayvanlarının korunması ve yuva bulunması amacıyla geliştirdiği, ‘Yuvanız Yuvası Olsun’ projesinin basın toplantısını, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirdi.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kedi sahiplendi.

‘Yuvanız Yuvası Olsun’ projesi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Can dostlarımıza karşı olan sorumluluğumuzu bize hatırlatan bu önemli günde can dostlarımızın önemine vurgu yapmak istiyoruz. Can dostları bize doğanın sunduğu en sevimli armağandır. En az bizim kadar yaşam hakkına sahip olduğunu asla unutmamamız gerekiyor. Şiddet, terk edilme ve kötü muamele gibi zorluklarla karşı karşıya kalıyorlar. Bizler onların sesi olmalıyız. TBMM’de kabul edilen ve sokak hayvanlarının uyutulmasına yönelik yasayı asla kabul etmiyoruz. Onlar birilerinin ifade ettiği gibi potansiyel bir tehlike değil. Doğanın dengesinin koruyucularıdır. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nden can dostlarını sahiplendirmek isteyen vatandaşlara 6 aylık mama, aşılarını yaptıracağız, tasmalarını vereceğiz, kulübelerini vereceğiz. Sağlık taraması ve diğer tüm malzemeleri vereceğiz. Bu projeyle sadece can dostlarına yuva bulmakla kalmayıp, sağlık ve refahını güvence altına alarak sahiplenen vatandaşlara destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZ DE BİR KEDİ SAHİPLENECEĞİZ”

Bütün kurumları bir can sahiplenmeye davet eden Bozbey, “Toplumsal farkındalığı arttırmak ve iyiliği çoğaltmak temel amacımız. İşletmeler ve okullarımızın bu kampanyaya dahil olması için gerekli tüm adımları atmış bulunuyoruz. Sadece bireylerin değil kurumların da teşvik edilmeye ihtiyacı var. Bir can sahiplenmek, bir hayat kurtarmak olacaktır. Sizlerle birlikte bir değişimin öncüsü olabiliriz. Barınaklarımızda can dostlarımız sizleri bekliyor. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde sadece gözümüzün gördüğü hayvanları değil yeryüzünde var olan tüm canlıların yaşam hakkına sahip olduğunu anlamamız açısından çok önemlidir” dedi. Bozbey, barınaktan bir kedi sahipleneceklerini de açıkladı.