Norm Haber

Bülent Uygun: Kurumsal değilseniz başarısızlığa mahkumsunuz

Türk futbolunda yapılacak devrimle kalitenin artacağının altını çizen Teknik Direktör Bülent Uygun, “Kurumsal yapı kurmadığınız sürece başarısızlığa mahkumsunuz” dedi.

Kocaelispor’un kupa kaldırdığı dönemde takımın parçası olan, eski milli futbolcu ve teknik direktör Bülent Uygun İHA’ya özel açıklamalarda bulundu.

Yeni spor yasasını değerlendiren Uygun, “Yıllardır Türk futbolunda değişmesi gerekenleri anlatıyorum. Projelendirilmesi gerektiğini, altyapı hocalarının maaşlarının verilmesini, vergilerimizi kendimizin vermesini, bununla birlikte hayat sigortası, sağlık sigortası, huzur evleri, hastaneler, hakemlerin profesyonel olması gibi projeleri söyleyen tek insanım.”

“Bu kadar zorluk içinde, 15 yıldır mücadele ettiğim bir ortamda bugün yarın meclisten yeni bir yasa çıkacak inşallah. O yasada da düşündüklerimizin birçoğunun olacağını düşünüyorum. Türk futbolu için hayırlı olsun” diye konuştu.

‘FUTBOL DEVRİMİYLE DAHA İYİ YERLERE GELECEĞİZ’

Futbolun artık tamamen ekonomik olduğunu söyleyen Uygun, “Eskiden yetenekle birlikte şevk vardı. Şimdi daha farklı. Sivasspor borcu olmayan tek kulüptü. Bu sene biraz borç yapmışlar.”

‘KULÜPLER BORÇ BATAĞINDA’

“Bütün kulüplerimiz borç batağında. Tüm kulüpler şirketleşmeli. Kendi takımımız gibi yönetmeliyiz ki o takımlar bir daha bu durumlara düşmesin. Kocaelispor’un ayağa kalkmasında Tahir Bey’in de emekleri var, göz ardı etmemek lazım. Geçtiği süreçlere baktığımızda, yaşanan sıkıntıları gördükçe boyutlarının ne kadar kötü olduğunu görüyoruz.”

‘TÜRK FUTBOLU DEVRİMLE İYİ YERLERE GELECEK’

“Bütün takımlarımızın problemi var. Bunun için o kanunun çıkıp, daha profesyonelce, kurumsallaşmış, işin içine kendi mesleği olan sporcuların katıldığı yapı oluşturulmalı. Bu futbol federasyonu için de geçerli, kulüp yönetimleri için de geçerli. Öyle bir yapı sağlandığında, bir futbol devrimiyle Türk futbolu daha iyi yerlere gelecek” şeklinde konuştu.