Norm Haber

Bulgaristan Türklerinin sembol ismi Osman Kılıç vefat etti

Bulgaristan Türklerinin sembol ismi, diplomat ve yazar Osman Kılıç, 101 yaşında hayatını kaybetti.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Osman Kılıç’ın vefatının ardından taziyede bulundu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, Bulgaristan Türklerinin en önemli kanaat önderlerinden diplomat ve yazar Osman Kılıç’ın 101 yaşında vefat etmesinin ardından merhumun evine gelerek ailesine taziyelerde bulundu.

Eren, paylaştığı mesajında “Bulgaristan Türklerinin 101 yıllık çınarı, gençliğini Türklük ve İslam için komünist rejimin zindanlarına feda eden dava adamı, Şumnu Nüvvab Medresesi’nin hayattaki son hocası Osman Kılıç amcamız Hakka yürüdü, Ruhu şad, mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANI EREN, OSMAN KILIÇ’IN VEFATININ ARDINDAN TAZİYEDE BULUNDU. (MUSA ERDOĞAN/ANKARA-İHA)
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Osman Kılıç’ın vefatının ardından taziyede bulundu.

Kılıç’ın yaşamının mücadelelerle dolu büyük bir kahramanlık öyküsü barındırdığını belirten Eren, “Osman amcaya bir nebze de olsa vefa borcumuzu ödeyebilmek için; 100. yaş gününde özel bir program düzenlemiş, tarihe kayıt niteliğindeki hayatını anlatan ‘Kader Kurbanı’ isimli kitabını Bulgarca diline tercüme edip basımını yapmıştık” dedi. 17 Haziran 2021 tarihinde Ankara’daki evinde vefat eden Kılıç’ın cenazesi 18 Haziran 2021 tarihinde Ankara Cebeci Asri Mezarlığı’nda ikindi namazını müteakip toprağa verilecek.