Norm Haber

BUMİAD Cumhuriyet Ödülleri ve Cumhuriyet Balosunu tanıttı

Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği (BUMİAD) olarak her yıl düzenlenen Cumhuriyet Ödülleri töreni ve Cumhuriyet Balosu’nun bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği (BUMİAD) her yıl düzenlenen Cumhuriyet Ödülleri töreni ve Cumhuriyet Balosu’nun tanıtım toplantısını BUMİAD Merkez Binası’nda gerçekleştirdi.

BUMİAD’dan bahsederek konuşmasına başlayan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gümüş, 30 kişi ile İlker Özaslan Başkanlığında kurulduğunu ve sayılarının 100’e ulaştığını dile getirdi. Atatürk ilkeleri ışığında çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne ulaşma amacıyla çalışmalarını devam ettiklerini söyleyen Gümüş, 2017 yılından beri sürdürdükleri Cumhuriyet Ödülleri’nin bu çalışmalardan biri olduğunu aktardı. Gümüş, “Bu bağlamda Cumhuriyet ödüllerimizi bizler gibi Cumhuriyet Türkiye’sine aşık, Atatürk’ü önder edinen ve bu uğurda tüm geçerleriyle çaba sarf eden şerefli kişi ve kurumlara, onların yanında olmaktan, onlar gibi düşünüp çalışmaktan onur duyduğumuzu belirtmek için vermekteyiz” diye anlattı.

“ÖDÜLLENDİRMEYE DEĞER BULUNAN KİŞİLER OY BİRLİĞİYLE TESPİT EDİLİYOR”

Bu yılki ödül sahiplerini nasıl belirlediklerini anlatan Gümüş, “Tüm üyelerimizden, konu ve alan olarak herhangi bir sınırlama ile sayısal sınırlama olmaksızın, ülkemizin bilimsel, sosyal, kültürel, eğitim-öğretim, demokrasi, özgürlük, ekonomik ve teknolojik gelişmesine politikalar üreterek ya da uygulama alanında çaba göstermek katkı konulan tüm alanlarından, yerel ve ulusal aday önerileri toplanıyor. Cumhuriyet ödülleri ve Eğitime Katkı Ödülleri kapsamında en az bir yerel aday olmak üzere ödüllendirmeye değer bulunan kişileri oy birliği ile tespit ediliyor” dedi.

BAŞKAN GÜMÜŞ, CUMHURİYET ÖDÜLLERİNİN SAHİPLERİNİ DUYURDU

Ödül sahiplerini açıklayan Gümüş, “Ömrünü Türkiye Cumhuriyeti ve Osmanlı tarihini incelemeye adamış, her zaman objektif bakış açısıyla görüşlerini dile getiren, bıkmadan, usanmadan, korkmadan Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Atatürkçü düşüncenin Türk halkı için önemini ve değerini örneklerle vurgulayan, Türk Tarihçi, Akademisyen, Yazar, Türk Tarihi Kurumu Şeref Üyesi İlber Ortaylı” diye konuştu.

BUMİAD Cumhuriyet Ödüllerinin bir diğerinin ise Emekli Tuğgeneral, Yazar, Tarihçi, Dr. Naim Babüroğlu olduğunu belirten Gümüş, Eğitim Ödülü’nün ise BUSEDER Federasyonu’na verileceğini açıkladı. Özel bir Cumhuriyet Ödülü de olduğunu vurgulayan Gümüş, “O bir Cumhuriyet öğretmeni. Köyündeki nadir kalan İlkokulu şahsi gayret ve çabalarıyla bir ışık yuvası haline getiren Ayşe Şahin öğretmene verme kararı aldık” diye belirtti. Gümüş, son olarak Cumhuriyet Ödülleri töreninin 25 Ekim’de düzenleneceğini de aktardı.