Norm Haber

BTSO Başkanı Burkay: Tüm sektörleri harekete geçiren projeler ortaya çıkacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Eylül ayı Meclis toplantısı öncesi Müşterek Komiteler toplantısı düzenli.

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Eylül ayı meclis toplantısı öncesinde BTSO Müşterek Komiteler toplantısı gerçekleştirildi.

Bursa ekonomisine güç katan sektörler için yol haritalarını güncellediklerini söyleyen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Tüm sektörlerimizi harekete geçiren projeler ortaya çıkarılmış olacak. Sizlerden gelen her türlü talep bizim için çok önemli.

Mobilyacılarımız için ticaret merkezi yapılmasını gündemimize taşıdık. Data projemizde şekillenmeye başladı. Kent ekonomisine katkı sağlayacak proje Yenişehir Havalimanı’nı da çok daha etkin hale getirecek. Oda olarak sektörlerimizi büyüten tüm projelerde yanınızda olmaya devam edeceğiz. Ticaret hayatında da dönüşüm odaklı projelerimizi bir bir sürdürmekteyiz.

Hanlar Bölgesi’ndeki işletmelerimiz için de dijital dönüşüm eğitimlerimize çok kısa sürede başlamış olacağız. Mesleki eğitim komitelerimizden yararlanan kursiyerlerimiz de 40 bini aşmış durumda. Türkiye’de 104 meslekte belge veren MESGEB dışında başka bir kuruluş yok. Hizmet sektöründe nitelikli istihdama dönük mutfak akademi projemiz ile 500’den fazla kişiyi istihdama kazandırdığımız projemiz halen sürmekte.

BTSO Akademi projesi de işletmelerimize hizmet vermeye devam etmekte. Nitelikli istihdamı, işletmelerimizdeki gelişimi arttıran bu projelerden üyelerimizin faydalanması bizim en büyük arzumuz” ifadelerini kullandı.

Bursa’da BTSO’yu halka açmayı planladıklarını söyleyen Burkay, “Sermaye piyasasına açmak istiyoruz. Türkiye’nin bulutunu biz yapmak istiyoruz. Türkiye’nin bir Data’sı yok” dedi.

Burkay’ın konuşmasının ve Dr. Can Fuat Gürlesel’in ekonomi sunumunun ardından meclis gündemine geçildi.