Norm Haber

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde meclis toplantısı yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı 1. oturumu, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu'nda düzenleniyor.

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı 1. oturumu, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Gündem maddelerinin oylanması öncesinde Parti Grup sözcüleri söz aldı.

Mecliste açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Kadın cinayetlerinin artarak devam etmesi hepimizin düşünmesi gereken bir konu. Buna uyuşturucu madde kullanımını da katmak gerekiyor. Ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi uyuşturucudur. Genç yaşta çocuklarımızın kimyasal maddelere alıştırılması ardından da satıcı pozisyona getirilmesi hepimizin düşünmesi gereken bir konu. Ailelerimizden isteğimiz iş işten geçtikten sonra kabullenir duruma gelmesinler. Onları kötü alışkanlıklardan kurtaracak, onların sorunlarına eğilen bireyler olması yönünde teşvik etmemiz gerekiyor. 50 bin dosyanın yargıtayda olduğunu biliyoruz. Tamamına yakını 3 gram, 5 gram, 50 gram satanlar. Buradaki hedef gemilerle, yatlarla, gümrük alanlar kullanarak yapılan, içeriye sokulanları tespit etmek ve yakalanmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

“BURSASPOR KENTİ BİRLEŞTİRDİ”

Bursaspor’u kutlayan Bozbey, “Bursaspor iyi gidiyor. Katkı sunanlara teşekkür ediyoruz. Kent birleşti ve birleşmeye devam ediyor. Bursa’yı Bursalılık kültürü içinde bir araya getirmek zorundayız. Onları düşünerek, her yaştan insanı düşünerek, onların sorunlarını düşünerek, Bursa’yı yaşanabilir bir kent haline getirmemiz gerekiyor” dedi.

BOZBEY, CUMHURİYET BAYRAMI’NIN BİR HAFTA BOYUNCA COŞKUYLA KUTLANACAĞINI AÇIKLADI

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının 25 Ekim’de başlayacağını söyleyen Bozbey, şehrin her yerinde Cumhuriyet coşkusunun yaşatılacağını belirtti. 29 Ekim’de Nilüfer Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığında kutlamaların yapılacağını dile getiren Bozbey, halkın Cumhuriyet’i alanlarda kutlayacağını söyledi.

Görevinden istifa eden BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, emekliliğini istediğini dile getirerek, “8’inci Belediye Başkanımızla çalışıyorum. Bu çalışma süresi içerisinde birçoğunuzla yeni tanıştık. Başkanımıza da çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. BUSKİ’de işe başladığımızda hiçbir yerde arıtma tesisi olmayan yerlerde işe başladık” diye konuşarak BUSKİ’de gerçekleştirdikleri hizmetlerden bahsetti.

OZBEY, BÜYÜKŞEHİR’DEN YAPILAN KESİNTİYİ BAŞLATAN MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI!

Büyükşehir’in bütçesinden yapılan dev kesintisinin Bursalıları etkilediğine vurgu yapan Bozbey, “Yıldırım Vergi Dairesi Müdürünün başlattığı ancak kimden onay aldığını bilmediğimiz bir süreç içerisindeyiz. 517 milyon lira kesildi. Umarım Bursa’da siyaset yapanların bir dahili yoktur. Tüm kamuoyu bilsin ki bu süreci başlatan Yıldırım Vergi Dairesi Müdürü’dür. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bu anlayışı kınıyorum” diye konuştu.

AK PARTİ MECLİS ÜYESİNİN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ HAKKINDA AÇIKLAMASI GERGİNLİĞE NEDEN OLDU

Çil, konuşmasında İstanbul Sözleşmesi’nin kadınlara yönelik koruyucu hükümlerine atıfta bulunarak, İslamiyet’in zaten kadına gerekli hakları verdiğini vurguladı. Hadislere dayanarak kadınların değerini vurgulayan Çil, erkeklerin de sürekli suçlanıyor gibi gösterilmesinden rahatsız olduğuna yönelik ifadeler kullandı. Çil, “Kuran-ı Kerim kadınlarınızı, hanımlarınızı incitmeyin, diyor. Bu, Allah’ın kitabında yazıyor. Yani biz bunu İstanbul Sözleşmesi’nde yeni öğrenmiş değiliz. Kainatı yaratan Allah kitabında kadına değer vermiştir. Allah’ın Resul’ü de kızların babasıdır. Peygamber Efendimiz kadınlara haklarını 1400 yıl önce tanımıştır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi kadın Meclis üyeleri kadın cinayetlerine tepki göstermek amacıyla siyah kıyafetler giyerek mecliste ‘Susma’ pankartı açtı.