Norm Haber

Bursa Büyükşehir Meclisi olağanüstü toplantısı yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 1. olağanüstü toplantısı düzenlendi.

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 1. olağanüstü toplantısı Belediye Hizmet Binası’nda gerçekleştiriliyor.

Mecliste, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına araç alımı oy birliğiyle kabul edildi.

841 milyon civarında vergi borçu 485 milyon lirası bu ayki gelen ödenekten kesildi.

Mecliste, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına araç alımı oy birliğiyle kabul edildi.

BÜYÜKŞEHİR’İN VERGİ BORCUNUN 485 MİLYON LİRALIK BORCU ÖDENEKTEN KESİLDİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belediyenin 841 milyon civarında vergi borcu olduğunu ve 485 milyon lirasının bu ayki ödenekten kesildiğini açıkladı. Ek ödeneklerin çok önemli olduğuna vurgu yapan Bozbey, meclis üyelerine 5 milyon liralık ek ödeneği mecliste olumlu oyladıkları için de teşekkür etti.

Plan ve Bütçe Komisyonun da Bursa Kültür Sanat Ürünleri ve Turizm Ticaret A.Ş.‘nin 40 milyon lira sermaye artışı oy birliğiyle kabul edildi.

Keles Belediyesi’nin 35 milyon ek ödenek talebi ve Orhangazi Belediyesi’nin ek ödenek talebi oy birliğiyle kabul edildi.

 

MECLİSTE ‘SÖZ KESME’ GERGİNLİĞİ

AK Parti Meclis üyesi Ali Sait Adiloğlu, Nilüfer Belediyesi’nin 2 milyon liralık ek ödenek talebi hakkında eleştirilerde bulundu. Bozbey’in sözünü kesen Adiloğlu’na, Bozbey, ‘Sizi terbiyeye davet ediyorum’ diye cevap verdi.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da, mecliste mümkün olduğu kadar saygı çerçevesinde tartışılması gerektiğini belirtti.

Mecliste söz alan MHP Grup Sözcüsü İsmail Şenol, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Sinema Günleri’nde gerçekleştirilen bir söyleşide LGBT’ye yönelik bilgilendirmeler yapıldığını ve ortamda çocuklarında olduğunu dile getirerek, bu durumun yanlış olduğunu belirtti. Bozbey ise, “Biz her bireyi bir insan olarak görüyoruz. İnsanlıktan taviz asla vermememiz gerektiğinin bir kez daha altını çiziyorum” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin 2 milyon liralık ek ödenek talebi oy birliğiyle kabul edildi.