Norm Haber

Bursa Kültür Okulları, Eğitimde Yapay Zeka programını tanıtıyor

Özel Bursa Kültür Okulları Bademli şubesi tarafından gerçekleştirilecek olan “Eğitimde Yapay Zeka : Geleceğin Eğitimi” konulu programla ilgili bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenleniyor.

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Özel Bursa Kültür Okulları Bademli şubesi tarafından gerçekleştirilecek olan “Eğitimde Yapay Zeka : Geleceğin Eğitimi” konulu programla ilgili bilgi vermek üzere basın toplantısı gerçekleştiriliyor.

30 yılı aşkın eğitim geçmişi olduklarını söyleyen Özel Bursa Kültür Okulları kurucularından Zafer Bulut, “Cumhuriyet’in 100. yılını kutlarken eğitimde nasıl bir pozisyona adayız, nasıl bir öngörüde bulunabiliriz diye araştırma konferansları yapmıştık ve 17 üniversite bize paydaşlık etmişti. Ömür birkaç dil öğrenmeye yetmiyor. Fakat bizim tüm öğretmenlerimiz yapay zeka eğitimi alıyorlar. Yöneticiler o süreci tamamladı ve şu anda öğretmenlerimize de eğitim sunuluyor. Bizim artık geleceğin misyonuna uzak kalmamız düşünülmemeli. Türkiye’de bu işin son adamları kimse hepsini davet ettiler. Biz bütün zamanlarda kendimizi aşmayı, Bursa’nın enlerle buluşmasını, dünyanın uç noktasında eğitimle varılanları Bursa’ya getirmeyi misyon edindik. Bugün de yapay zekayla ilgili yeni bir sürecin başındayız. Yeni trendin bütün detaylarıyla ilgili verilecek genel konuşmalardan, atölyelerden istediğinize katılma fırsatı elde edeceksiniz. Biz dünyanın gittiği yere, öğrencilerimizi, Bursalıları götüreceğiz” diye konuştu.

“BİZİM DERDİMİZ BU ÜLKENİN GELECEĞİ OLAN ÇOCUKLARIMIZ”

Bademli Kampüsü’nü tanıtarak konuşmasına başlayan Bursa Kültür Okulları Kurucu Ortağı Yıldırım Sarıkaya, “Bu kampüs yurt dışı seyahatlerimizden, eğitim konusunda iddialı olan dünyadaki okullardan gözlemlerimizin ete kemiğe bürünmüş halidir. 2017 yılında inşa edilen bu kompleks 35 bin metrekare kapalı alanı, 50 bin metrekare açık alana sahip. Kapalı alana göre açık alanı daha fazla olan bir kampüs. Özellikle çocukların yaşayan okul konseptini yaşaması için tasarlandı. Çocukların sosyalleşebileceği tek yer okul haline geldi. 30 yıl önce dersanecilikle başlayan ve 23 yıl önce okullaştığımız bu süreçte her zaman ‘biz sizin çocuklarınızı sizin adınıza hayata hazırlayacağız’ şeklinde ilerledik. Bizim bir derdimiz var, dertlendiğimiz konular da bu ülkenin geleceği olan çocuklarımız. Çocuklarımızın duygu, düşüncesini alabora edecek, aynı gündeme odaklanması konusunda hayal ve iddia da bulunduk” ifadelerini kullandı.

BURSA KÜLTÜR OKULLARI NEYİ HEDEFLİYOR?

Tek hedeflerinin öğrencilerinin içinde bulunduğu durumdan uzaklaşarak yapay zekayı tanıtmak olduğunu belirten Sarıkaya, “Yapay zekanın her şeyi yaptığını biliyoruz ama nasıl yapıldığını bilmiyoruz. Türkiye’de yapılan birçok çalışmanın arkasında yapay zeka var. Biz eğitimin bize bakan yönüyle ilgili neleri gündeme getirebiliriz? Bunu araştırıyoruz. Biz konuşmacılarımızdan bu işi gerçekten çalışan, aktarılan, özenilen yapay zekadan daha farklı, doğru yönetemezsek bizi ne bekliyor bunu anlatmalarını istedik. Biz çocuklarımıza, ailelere, yapay zekada görünmeyen problemlerin arka tarafını göstermeye niyetlendik” dedi.