Norm Haber

Bursa’da AK Parti ile İYİ Parti arasında ‘saha polemiği

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın daire başkanları ve belediye yöneticileriyle başlattığı saha ziyaretleri AK Parti ile İYİ Parti arasında polemik konusu oldu. İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Aktaş'ın kendisini parti yerine koyduğunu savunarak, ziyaretleri "Büyükşehir'in olanaklarıyla siyaset yapmak" olarak niteledi. AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ise “İYİ Parti’nin suç dediği milletle buluşmaları biz 19 yıldır gururla yapıyoruz” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, daire başkanları ve belediye yöneticilerinin gruplar halinde saha ziyaretleri yapmasını kararlaştırdı.

Ziyaretlerin amacı mahallelerden gelen taleplerin yerinde görülerek, vatandaş memnuniyetini artırmak olarak açıklandı.

Belediye bürokratlarının sahaya indirilmesi kararı siyasette hemen yankı buldu. Hatta İYİ Parti’nin tepkisine AK Parti’den de yanıt gelince konu polemiğe dönüştü.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, 1058 mahalleyi kapsayacak ziyaretleri “Belediyenin resmi maaşlı memurları eliyle ve üstelik de Büyükşehir’in olanaklarıyla siyaset yapmak” olarak niteledi.

Türkoğlu, şu görüşleri savundu:

‘NAFİLE HAMLELER’

“Görünen o ki, Sayın Aktaş şimdi de AKP İl Teşkilatının görevini üstlenmiş. Yeni atanan İl Başkanı Sayın Davut Gürkan’ı yetersiz bulmuş olmalı ki, partisinin yapması gereken görevleri üstlenmeye yelteniyor. Üstelik bunu bir de ‘sahada talepler toplanacak’ diyerek ‘hizmet kılıfına’ uydurmaya çalışıyor. Bütün bunlar adeta can havliyle nafile hamlelerdir.”

‘UYAN DA BALIĞA GİDELİM’

Türkoğlu, “Daire başkanlarının liderliğinde 5’er kişiden oluşan 35 ayrı grup kurarak, mahalleleri gezip sorun tespiti yapacaklarmış. Hayırdır Sayın Başkan, hizmet aşkın mı yoksa siyaset sevdan mı kabardı, yoksa ‘şimdiden seçime hazırlanın’ talimatı falan mı aldın? Yok eğer gerçekten aniden hizmet aşkıyla tutuştuysan, biz buna ancak Günaydın Sayın Aktaş, uyan da balığa gidelim, deriz!” şeklinde konuştu.

‘ALLAH YARDIMCISI OLSUN’

Başkan Aktaş’ın konuyla ilgili daire başkanlarına talimat verdiğini ve bürokratların ziyaret ettikleri yerlerde kestane şekeri dağıtacağını söyleyen Türkoğlu, “Anlaşılan o ki Sayın Alinur Aktaş güvenini kaybettiğini gördüğü Bursalıların gönlünü kestane şekeri dağıtarak kazanabileceğini sanıyor. Doğrusu düştüğü çaresiz durum gerçekten çok üzücü. Allah yardımcısı olsun” dedi.

Türkoğlu’nun açıklamalarına AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’dan yanıt geldi.

Türkoğlu’nun açıklamalarıyla İYİ Parti’nin millete bakış açısını ortaya koyduğunu savunan Gürkan, şöyle dedi:

‘HALKIMIZIN AYAĞINA GİTMEKTEN GURUR DUYARIZ’

“İYİ Parti’ye göre halkın ayağına gitmek affedilemez bir suçtur. İYİ Parti’ye göre halkın isteğini sormak, halkın istekleri için hizmet üretmeye çalışmak yanlıştır. Varsın onlar, halkla bir olmayı yanlış bilsinler. Varsın onlar, bizim halka rağmen bir şey yapmayacağımızı unutmuş olsunlar. Bizler halkımızın ayağına gitmekten ancak gurur duyarız. Halkımızın ayağına gitmek suçsa varsın en büyük suçumuz bu olsun.”

‘MİLLETİMİZE KULAK VERMEK GÖNÜL SİYASETİMİZİN GEREĞİDİR’

Gürkan, söz konusu çalışmayı AK Parti’nin 19 yıldır aralıksız sürdürdüğünü belirterek, ” Öncelikle değerli Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a ve hemşerilerimize hizmet etmek için sokak sokak mahalle mahalle dolaşan, çalınmadık kapı bırakmayan tüm belediye çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bakanlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, İl başkanlığımızla, ilçe başkanlıklarımızla, mahalle başkanlıklarımızla hasılı tüm teşkilatımızla milletimize kulak vermek, taleplerini almak ve çözümü üretmek bizim gönül siyasetimizin gereğidir. AK Partiyi, AK parti yapan budur.” ifadelerini kullandı.

Gürkan, şunları söyledi:

’19 YILDIR YAPIYORUZ’

“Demek ki Selçuk Türkoğlu bunu bilmiyor. Demek ki halkımız bunu biliyor ki, 19 yıldır vekaletini hizmet etmeye aşık bu kadrolara veriyor. Türkoğlu’nun yeni bir çalışma diye duyurmak isteği bu çalışma, halkımızla aramızdaki kesintisiz iletişim kanallarımızdan biridir. Büyükşehir’den Osmangazi’ye, Yıldırım’dan Kestel’e tüm belediye personellerimiz sokak sokak ilçelerinin ihtiyaçlarını yerinde analiz eder, çözüm geliştirir, mahalle sakinlerinin taleplerini kayıt altına alır. Bizler halkımıza hizmeti onlara rağmen değil onlarla birlikte yan yana omuz omuza gerçekleştiririz. Bizler Hükümetimizin ve belediyelerimizin toplumun tamamını kapsayan hizmet anlayışıyla, hep birlikte, her daim vatandaşımızın emrinde olmaya, ayağına gitmeye canla başla devam edeceğiz. Ama kabul ediyorum. Siyaseti halka rağmen yapılır zannedenler, aziz halkımıza tepeden bakmayı iktidar olmak zannedenler, halka gitmeyi değil halkı ayağına getirmeyi siyaset sananlar bu çalışma tarzını tabi ki anlayamazlar. Bizler kendimizi Bursa’mızın efendisi değil, hizmetkarı gördük, öyle bildik, öyle çalıştık. Milletin hizmetkârlarının millete gitmesinden rahatsızlık duyanların da; vatandaşa hizmet anlayışları açık biçimde ortaya çıkmıştır. Bu iki hizmet anlayışının takdirini bizler aziz halkımıza bırakıyoruz. Bize göre söz de, takdir de milletimizindir.”