Norm Haber

Bursa’da Aşık Veysel Heykeli’nin açılış töreni düzenlendi

Bursa'da Aşık Veysel anısına yapılan, "Aşık Veysel Heykeli"nin açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, " Çocuklar bu park size yapıldı. Bu parka sahip çıkmak sizin sorumluluğunuz, size Aşık Veysel'in sazından çıkan o nameleri emanet ediyorum" dedi.

Görüntü: Mesut ERDOĞAN

Yiğitler Mahallesi’nde ülkemizin en değerli halk ozanlarından Aşık Veysel anısına yapılan, “Aşık Veysel Heykeli”nin açılış töreni düzenlendi.

Âşık Veysel Parkı’nda yapılan tören, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in katılımıyla gerçekleşti.

Açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey:

“Çocuklardan bir isteğimiz var. Çocuklar bu park size yapıldı. Bu parka sahip çıkmak sizin sorumluluğunuz. O zaman buraya geldiğim zaman bu parkı inceleyeceğim. Biraz yukarıya devam ediyoruz. Güzel bir parkımız daha var. Inşallah yakında tamamlanacak, tamamlayacağız Çünkü bu bölge bizim için son derece önemli bir bölge. Hem burada kentsel dönüşümü daha da hızlandıracağız. Aynı zamanda burada sosyal ve kültürel tesislerimizi de yaparak Yiğitler mahallemizde olsun hemen çevremizdeki mahallelerimizde olsun onları yapacağımız yatırımlarla çocuklar başta olmak üzere herkesin gülümsemesini sağlayacağız. Hedefimiz bu. Tabii bizim için son derece kıymetli hem sanat tarafı, hem insan tarafı. Aynı zamanda da tabii ki Bize kattığı değer, verdiği o güzel eserler, aynı zamanda yapmış olduğu ve bizleri bizleri sazla insanın o duygularını bütünleştiren, o güzel rahmetli insanı anmadan geçmek istemiyoruz. Allah rahmet eylesin. Mekan Cennet olsun. Tabii ki bizim için Aşık Veysel bilge bir insandır. Onu iyi tanımalıyız çocuklar. Iyi tanıyın. Aşık Veysel’i öğrenin ve onun Hakikaten bize ne mesaj vermek istediğini çok iyi anlayın. Herkes için söylüyoruz. Bu anlamda tabii ki sanatçımızdır ayrı bir özelliği var. Ama biz Büyükşehir Belediyesi olarak hem sanata hem spora hem kültüre sahip çıkan bir anlayışıdayız. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Ve inanıyorum ki bu heykeli burada hem anarak, aynı zamanda Aşık Veysel’i öğrenerek çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlar, herkes sahip çıkacak. Herkes sahip çıkacak. Yiğitler Mahallemizin o güzel insanlarına bu heykeli emanet ediyoruz arkadaşlar. Onun gerçekten iyi bir insan oluşunu emanet ediyoruz onun aşıklığını emanet ediyoruz. Onun sazından çıkan o nameleri emanet ediyoruz sizlere. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.