Norm Haber

Bursa’da İYİ Parti’nin ‘skandal’ iddiasına yanıt geldi

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'nun Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Başkan Danışmanı Ferhat Murat'a ait şirkete ödeme yapıldığı iddiasına yanıt geldi. İddiaların gerçek dışı olduğunu savunan Murat, 29 Mayıs 2013'ten beri söz konusu şirkette ortaklığı bulunmadığını, açıklanan ödeme belgelerinin de önceki döneme ait olduğunu söyledi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun gündeme taşıdığı iddialara ilişkin olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ferhat Murat’tan açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Murat, iddiaların tamamıyla gerçek dışı olduğunu söyledi.

Kuruluşunda ortak olduğu Sinerji Ltd. Şti.’de 29 Mayıs 2013 tarihinden bu yana hissesi bulunmadığını belirten Murat, söz konusu şirket ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında, danışmanlık görevine başladığı 17 Ekim 2020 sonrasında bir iş anlaşması yapılmadığını ifade etti.

İYİ Parti tarafından gündeme getirilen iddialarla ilgili hukuksal süreç başlatacağını ifade eden Murat, “Büyükşehir Belediye Kanununa göre, Başkan Danışmanı olarak görev yapanların ticari faaliyetlerini sonlandırması gibi bir zorunluluk olmaması rağmen herhangi bir şirkette şahsıma ait bir ortaklığım da bulunmamaktadır” dedi.

Murat, sosyal medya hesabından yayınladığı 29 Mayıs 2013 tarihli Ticaret Sicil gazetesinin söz konusu şirkette ortaklığı olmadığını gösterdiğini belirtti.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Türkoğlu’nun açıkladığı belgelerin önceki döneme ait olduğunu savunan Murat, “Müddei iddiasını ispatla yükümlüdür. Eğer dediğiniz doğru ise 2021 yılına ait bir faturayı belge olarak sunmalısınız” dedi.