Norm Haber

Bursa’da kırmızı ete zam gelirken, beyaz et düşüşte! Peki vatandaş alabiliyor mu?

Bursa’da kırmızı et fiyatlarına 15 gün içinde 40 lira zam gelirken, beyaz et fiyatlarının ise düştüğü gözlemlendi. Detaylar haberimizde…

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Yüksek enflasyon hayat koşullarını ağırlaştırmaya devam ediyor.

Kurban Bayramı sonrası 15 gün içinde et fiyatlarına 40 lira zam gelirken, bayramın etkisiyle beyaz et fiyatları düşüşe geçti.

Bayram sonrası piyasanın durgun olduğunu ifade eden Bursa Kapalı Çarşı esnaflarından Kasap Murat Ay, piknik yasağının kasapları kötü etkilediğini, vatandaşların birçoğunun ise et fiyatlarını pahalı bulup alışveriş yapmadığını ifade etti.

Kırmızı et fiyatlarına zam geldiğini söyleyen Kasap Murat Ay, 40 liralık bir artış olduğunu, beyaz ette ise düşüş olduğunu aktardı.

Kurban Bayramı’nın ardından işlerinin düşük olduğunu vurgulayan Ay, alım gücü olmadığı için piyasaların durgun olduğunu ifade etti.

Kırmızı et fiyatları hakkında bilgi veren Kasap Ay, “Kıymanın kilosu 550 lira, dana kuşbaşı 600 lira, kuzu kuşbaşı 640 lira, kuzu kol 560, but da 580 lira” dedi.

“FİYATLARI GÖRÜP DÖNÜP GİDENLER OLUYOR”

Mangal yasağının olmasının kasapları oldukça etkilediğinden yakınan Ay, “Kurban Bayramından sonra zaten kopukluk vardı. Yaz sezonunda piknik yasağının olması da bizi oldukça etkiledi” diye konuştu.

Beyaz et fiyatlarını aktaran Ay, kanatın kilosunun 210, tavuk inciğin 180 lira, piliç ızgaranın ise 195 lira olduğunu söyledi.

Vatandaşların fiyatlardan şikayetçi olduğunu belirten Ay, “Fiyatları görüp dönüp gidenler bile olabiliyor” dedi.