Norm Haber

Bursa’da ulaşıma zam kapıda! Gözler UKOME’de

Bursa Ulaşım Koordinasyon Merkezi Kurulunun (UKOME) gelecek hafta yapacağı toplantıda ulaşım zammını gündemine alması bekleniyor. Kurulun Bursa'da ulaşım ücretlerini 1 Temmuz'dan itibaren artıracağı bildiriliyor.

Türkiye’deki 30 büyükşehir belediyesi arasında toplu taşıma ücretlerinin en ucuz olduğu belediye sıralamasında 19’uncu sırada yer alan Bursa’da ulaşım zammı kapıda.

Kısa adı UKOME olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi Kurulu’nun önümüzdeki hafta salı günü kısa komisyon toplantısının ardından perşembe günü gerçekleştireceği son toplantıda 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere ulaşım zammının ele alınması bekleniyor.

Gelişmeyi kamuoyuna duyuran Olay gazetesi yazarı İhsan Aydın, şu bilgileri verdi:

“31 Mart seçimlerinin ardından büyükşehir belediyelerinin çoğu yolcu taşıma tarifelerini yeniden belirlerken, Bursa zam için aceleci davranmamıştı.

Bursa’daki UKOME’de merkezi hükümete bağlı kurumların çoğunluğu var. CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin zam talebinin  geldiği gibi mi yoksa tırpanlanarak mı onaylanacağı perşembe günü netleşmiş olacak.

Toplu taşımaya en çok sübvansiyonu sağlayan belediyelerin ilk sıralarında yer alan Bursa’da da zam kaçınılmaz hale gelmişti.

BURULAŞ’a her ay bütçesinden önemli miktarda kaynak aktaran Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımaya gelecek zamla bu desteği azaltmayı öngörüyor.”