-
-
Sıdıka Uyar: ‘Yürüyen Portreler’ adlı sergi Uludağ Üniversitesi Resim-iş Eğitimi Bölümü öğrencilerinin yaptığı bir sergiden alıntılanarak Gürsu Latif Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. ve 11. Sınıf öğrencileriyle birlikte hazırlandı.
-
-
Proje kapsamında her öğrenci öncelikle yerli ve yabancı ressamların yaptıkları portre çalışmalarını inceleyerek kendilerine en çok benzeyen eseri buldu. Öğrenciler portrelerdeki kıyafetleri ve aksesuarları makyajlarıyla birleştirerek çerçeve içinde sunumlarını gerçekleştirdil. Birçoğu aksesuarlarını atık malzemelerden dönüşüm yaparak tasarladı. Böylece geri dönüşüm farkındalığına da dikkat çekildi.
-
-
“Yürüyen Portreler” Sergisi, Müzeler Haftası kapsamında sergilenirken, klasik bir müze kavramı dışında etkileşimli bir müze deneyimini izleyiciye tattırdı.
-
-
Sergide, Pablo Picasso, Vincent Van Gogh, Frida Kahlo, Raffaello Sanzio, Jan Van Eyck, Rene Magritte gibi ressamların yanı sıra Osman Hamdi Bey, Mihri Müşfik, Nuri İyem, İbrahim Çallı, Hale Asaf gibi Türk resim tarihinde öne çıkan isimlerin resimleri de etkileşimli olarak sunuldu.
-
-
Görsel Sanatlar Öğretmeni Sıdıka Uyar, “Bu serginin gerçekleştirilmesindeki amaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ünlü ressamların yapmış olduğu eserler hakkında bilgi sahibi olmaları ve yaparak yaşayarak öğrenme modeli ile edinilen bilgileri kalıcı hale getirmektir.” dedi.
-
-
Uyar, “2022-2023 Eğitim öğretim yılında öğrencilerimin yaptıkları çalışmaları sergilemenin gururunu yaşıyorum. Sergide 9., 10. ve 11. sınıfların çalışmaları bulunmakla beraber içerik olarak puantilizm (noktacılık), portre çalışmaları, pop art sanat akımından röprodüksiyon çalışmaları, ünlü ressamların eserlerinden röprodüksiyon ve vitray çalışmaları bulunmaktadır. Sergilenen eserler akrilik boya, pastel boya, suluboya ve karakalem tekniği kullanılarak yapılmıştır. Ayrıca okulumuzda bulunan özel eğitim sınıfı öğrencilerinin de akrilik çalışmalarının yanı sıra rölyef, kolaj ve vitray gibi birçok farklı çalışmaları da sergilenmektedir.” diye konuştu.
İzleyici ile etkileşim halinde olup onlar üzerinde kalıcı bir iz bırakmaktan mutlu olduğunu söyleyen öğrenciler de yaptıkları çalışmalardan keyif aldıklarını dile getirdiler.