Norm Haber

Bursa’daki amatör maçta ortalık savaş alanına döndü

Bursa Süper Amatör Ligi'nde hafta sonu seyircisiz oynanan İnegöl Orhaniyespor ile Orhanelispor maçında dakika 75'i gösterdiğinde saha karıştı. Yaşananları Norm Haber yazarı İlhami Yıldız'a aktaran Orhaneli ve Orhanelispor Belediye Başkanı Ali Aykurt; "Gözü dönmüş bir kulüp yöneticisi ve oyuncu grubu ile karşı karşıya kaldık." ifadelerini kullandı.

Bursa Süper Amatör Liginde mücadeleler devam ederken 4 Şubat Cumartesi günü Demirtaş Ömer Halisdemir Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın 75. dakikasında gelen gol sonrasında gerginlik yükseldi. Yönetici ve taraftarların sahaya girdiği maçta Orhanelisporlu futbolcular hastanelik oldu.

Norm Haber yazarı İlhami Yıldız, yaşananları köşesine taşıyarak olaylı maçın perde arkasını okuyucularıyla paylaştı.

Yıldız’ın köşesinin ilgili kısmı şöyle:

‘ORHANELİSPORLU FUTBOLCULAR ÖLÜMDEN DÖNMÜŞ’

“Hafta sonu Orhanelispor ile İnegöl Orhaniyespor müsabakası esnasında yaşananları görenler savaş var zannedecek.

Maçın 75. dakikasına kadar hiçbir olay olmadan devam eden müsabaka, Orhanelispor’un gol atmasının ardından savaş yerine dönmüş.

Sportmenlik ruhundan yoksun bazı kişiler sahaya giriyor, Orhanelili futbolcuları tekme tokat ve sopayla dövüyorlar.

Kimi karnından, kimi kafasından yaralanıyor.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız, maçı seyreden Orhaneli ve Orhanelispor Belediye Başkanı Ali Aykurt, sportmenlik ruhuna yakışmayan maçta yaşananları şöyle özetledi:

“Bizlerin yapması gereken, gelecek nesillere nitelikli ve ahlaki değerlerin himayesinde olacak bir sportif faaliyet alanı bırakmak olmalıyken, ne yazık ki bu maçta biz bu anlayışımıza çok ters düşecek bir durumla karşılaştık. Bu tarz spor müsabakalarına şiddet tohumlarını ekmemeliyiz. Saha içinde mücadele her zaman olacaktır. Kazanmak veya kaybetmek olacaktır. Sporcu arkadaşlarımızın arasında ufak tefek atışmalar illa ki olacaktır.

‘GÖZÜ DÖNMÜŞ YÖNETİCİ VE OYUNCU GRUBU İLE KARŞI KARŞIYA KALDIK’

Ama bizim kabul etmediğimiz bir şey var ki kulüp yöneticileri her zaman sağduyulu olmalı ve kendi taraftarını yatıştırmalıdır.

Fakat gözü dönmüş bir kulüp yöneticisi ve oyuncu grubu ile karşı karşıya kaldık. Rakip takımın hocası maç boyunca bizim oyuncularımıza ağza alınmayacak hakaretler etmiş, kendi taraftarını özellikle galeyana getirmiştir. Bunun sonucunda tüm oyuncularımız rakip takımın yedek kulübesi, tribünü ve başkanı tarafından ilk maçta olduğu gibi bugün de yine organize bir şekilde art niyetle tahrik edilmiş ve sonucunda arkadaşlarımızı darp etmişlerdir.” .

Fair-Play ruhuna yakışmayan bu olayların yasal takipçisi olacaklarını belirten Başkan Aykurt, İnegöl Orhaniyespor Kulübünü kınadığını da bizlerle paylaştı.”