Norm Haber

Bursalı vatandaşlar, Özgür Özel’in çağrısına uydu… Işıklar ‘asgari ücret’ için yanıp söndü

Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, vatandaşlara seslenerek akşam saat 21.00 itibarıyle evlerinin ışıklarını kapatıp açma çağrısında bulunan CHP lideri Özgür Özel’in çağrısına Bursalı vatandaşlar sessiz kalmadı.

Haber: SİMLANUR İNCE

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, uzun bir süredir asgari ücrete ara zam yapılması konusunda AK Parti Hükümetine çağrıda bulunuyor. Özel hemen hemen yaptığı her konuşmasında bu çağrısını yinelerken, bu kez vatandaşlara da seslendi. Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisinde partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, vatandaşlara akşam saat 21.00 itibarıyle evlerinin ışıklarını kapatıp açma çağrısında bulundu.

Özel, vatandaşlara yaptığı çağrısında ise, karşılığını aldı. Bursa’da binlerce evde, akşam saat 21.00 itibariyle evlerin ışıkları kapanıp yanmaya başladı. Bursalı vatandaşlar asgari ücrete ara zam yapılması gerektiğini yaptıkları bu eylemle göstermiş oldu.

‘ZAMMI SÖKE SÖKE ALACAĞIZ’

Ocak ayında 2024 yılı asgari ücret tutarı 17 bin 2 lira olarak belirlenirken, o dönemde hükümet tarafından 2024 yılında asgari ücrete ara zam yapılmayacağı belirtilmişti. Fakat devam eden hayat pahalılığı ve enflasyon, asgari ücrete ara zammı bir kez daha gündeme getirdi. Hükümet yetkilileri yaptıkları açıklamalarda asgari ücrete ara zam yapılmayacağını belirtse de, CHP Lideri Özel, ara zam yapılması konusunda çağrısını yineliyor. “Asgari ücrete zammı söke söke alacağız” diyen Özel, “Geçim olmazsa, seçim olur” diyerek de, yaptığı konuşmalarda erken seçim mesajı verdi.

SENDİKALARDAN ÇAĞRI

DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ de yayınladığı 10 maddelik ortak bildiriyle hükümete çağrıda bulundu. 3 konfederasyonun yayınladığı bildiride, asgari ücrete ara zam maddesi de yer aldı.