Norm Haber

Bursalılar dikkat! Rekor sıcaklar geliyor

Türkiye'nin orman yangınlarıyla boğuştuğu bir dönemde alevlere aşırı sıcaklar eşlik ediyor. Bursa'yı da sıcaklık rekorlarının kırılacağı bir hafta bekliyor.

Bursa, birkaç gündür aşırı sıcakların etkisi altındaydı. Son Meteoroloji raporları sıcakların daha da artacağını gösteriyor.

Bursa’da 1 Ağustos Pazar günü hava sıcaklığının 38 derece olması bekleniyor. Ancak 2 Ağustos Pazartesi gününden itibaren her gün rekor sıcaklıklara ulaşılacak.

Meteoroloji raporlarına göre,

AĞUSTOSUN İLK HAFTASI HER GÜN REKOR SICAKLIK

Bursa’da 2 Ağustos’ta beklenen en yüksek sıcaklık 38 derece. Bursa’da 2 Ağustos günü geçmişte gerçekleşen en yüksek sıcaklık 37 dereceydi.

3 Ağustos’ta Bursa’da hava sıcaklığı en yüksek 39 derece olacak. Oysa aynı gün geçmişte gerçekleşen en yüksek sıcaklık 37.2 dereceydi.

Aynı durum 4-5 Ağustos günleri için de geçerli.

4 Ağustos’ta Bursa’da 39 derecelik bir sıcak hakim olacak. Bursa’da 4 Ağustos günü daha önce kaydedilen en yüksek sıcaklık 37.8 dereceydi.

5 Ağustos’ta ise Bursa’da hava sıcaklığının 41 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Oysa aynı gün geçmişte gerçekleşen en yüksek sıcaklık 39.1 dereceydi.

Uzmanlar özellikle yaşlı ve çocukların güneşin dik olduğu saatlerde dışarı çıkmamasını önerirken, yetkililer de orman yangınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yağıyor.