Norm Haber

Bursaspor, Süper Lig takımlarını geride bıraktı

Geride bıraktığımız hafta en fazla izlenen maç Bursaspor-Muşspor karşılaşması oldu. 43 bin 160 taraftarın Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu’nda izlediği mücadele yeni bir rekorun kırılmasına vesile olurken Türkiye’de en çok konuşulan takımların başında yine Bursaspor geldi.

Nesine 3. Lig 1. Grup 4. haftasında evinde Muşspor’u konuk eden Bursaspor, bu karşılaşmayla birlikte geride bıraktığımız haftada Türkiye profesyonel liglerinde en fazla izlenen maça ev sahipliği yaptı.

Resmi rakam 43 bin 160 olarak açıklandığı mücadele, Süper Lig dahil tüm liglerdeki seyirci sayısını geride bırakarak Türkiye’de zirveye oturdu.

ADINDAN YİNE SÖZ ETTİRDİ

3. Lig’de olmasına rağmen birçok Süper Lig takımının dahi hayal edemeyeceği taraftar sayısıyla maçlarını oynayan yeşil beyazlılar, adından yine söz ettirirken Türkiye’de gündemin ilk sıralarında kendisine yer buldu.

Bu hafta oynanan profesyonel maçlarda seyirci rekoru kıran Bursaspor’u, 40 bin 047 seyirci ile Galatasaray-Kasımpaşa, 17 bin 427 ile Trabzonspor-Konyaspor ve 14 bin 20 ile Samsunspor-Göztepe maçı takip etti.

KENDİ REKORUNU GELİŞTİRDİ

2. haftada oynanan Tokat Belediye Plevnespor maçında 41 bin 300 taraftar ile hem 3. Lig hem de Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu’ndaki seyirci rekorunu kıran Bursaspor, kendi rekorunu iki hafta sonra Muşspor maçıyla tazelemeyi başardı.

Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da bu konuda manşetlere çıkan Timsah’ın bu sezon iç saha maçlarını 40 bine yakın ortalamayla oynaması bekleniyor.