Norm Haber

Bursaspor’da Adem Çağlayan, 2. Lig için iddialı

Bursaspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan, "Kazandığımız içi mutluyuz. Bursa’ya bugün şampiyonluğu ilan ederiz diyorduk ama nasip önümüzdeki haftayaymış. Hopa maçını kazanıp Bursa’ya hak ettiği şampiyonluğu getireceğiz." dedi. Çağlayan, "3. Lig çok kaos olan bir lig. Çoğu takımın bize yaptığı tek bir olay var savunma arkasına yüksek top atıp hızlı oyuncularla geçiş yapabilmek. İnşallah Bursaspor 2. Lig’de daha ekstra şeyler yapacak. Çok mutluyuz inşallah haftaya şampiyonluk kupasıyla döneceğiz." şeklinde konuştu.

Bursaspor, TFF 3. Lig’in 27. haftasında sahasında 23 Elazığ FK ile karşılaştı. Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu’nda oynanan müsabakada yeşil-beyazlı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Lider Bursaspor rakibini 3-1 mağlup ederken Bursaspor’un gollerini Sedat Cengiz ve Muhammet Demir (2) kaydetti.

ŞAMPİYONLUK HAFTAYA KALDI

Yeşil-beyazlıların arkasından ligde ikinci sırada yer alan Karşıyaka, Kahramanmaraşspor’u mağlup etti. Böylelikle Bursaspor’un şampiyonluğu önümüzdeki hafta Artvin Hopaspor’a karşı alınacak bir galibiyetle ilan edilmiş olacak.

Bursaspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan, kritik galibiyetin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

‘HOPA MAÇINI KAZANIP BURSA’YA ŞAMPİYONLUĞU GETİRECEĞİZ’

Adem Çağlayan, “Oyunun büyük bir bölümünü çok iyi oynadı arkadaşlarımız. 10 dakikalık bölümde rakibimizin savunma arkasında attığı toplarda sorun yaşadık. Geldiğimiz zamanda da orada kadro mühendisliğinde sorun olduğunu görmüştük. Mehmet Yiğit’in olmaması, Furkan’ın uzun süre sonra oynaması, kenar oyuncularında da değişiklik yapmak zorunda kalıyoruz. Çok iyi bir reaksiyon gösterdiler. Şampiyonluğun stresini maçtan önce de hissediyorduk. Rahatlamaları ve gevşemeleri için elimizden geleni yapıyoruz bu ama bu süreç normal. Çok iyi işler yaptılar. Oyunun her bölümüne hakim, pozisyona girmeye çalışan takım hüviyetindeydiler. Kazandığımız içi mutluyuz. Bursa’ya bugün şampiyonluğu ilan ederiz diyorduk ama nasip önümüzdeki haftayaymış. Hopa maçını kazanıp Bursa’ya hak ettiği şampiyonluğu getireceğiz.” dedi.

‘BU TAKIM DAHA FAZLASINI YAPABİLECEK POTANSİYELDE’

‘Bu takım daha fazlasını yapabilecek potansiyelde’ diyen Çağlayan, “Malum çok geldik. Hafta içi-hafta sonu maç periyoduna denk geldik. Çok teferruatlı bir çalışma durumumuz olmadı. Şu anda taktiksel olarak oyuncularımız yüzde 40-50’lerde oynuyorlar. Bu takımın ekstra şeyler yapmasını bekliyoruz. Biz olayın tamamen ana bölümünü anlatmaya çalışıyoruz. Bu süreçte normal vaktimiz olmadığı için. Bu takım daha fazlasını yapabilecek potansiyelde bir takım buna herkesten emin olsun. Oyuncu değişikliği yapıyoruz çünkü tanıma imkanımız yoktu. Oyuncuları tanıdıkça bir şeyleri değiştirmeye çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

‘HAFTAYA ŞAMPİYONLUK KUPASIYLA DÖNECEĞİZ’

2. Lig’de daha ekstra şeyler yapacaklarını belirten Adem Çağlayan, “Sedat Cengiz çok güzel bir gol attı. Muhammet Demir’i sabırsızlıkla bekliyorduk. Erken davranmak da istemedik. Muhammet için acele etmedik. Uzun süre bizim oyuncumuz. Doğru zamanda oynattık o da buna karşılık verdi. Oyuncuları tanıdıkça, çalışma vaktimiz oldukça daha ekstra işler göreceksiniz, daha farklı bir oyun göreceksiniz. Şu oyunla bile 4 haftadır galip gelmek bizi çok mutlu ediyor. Bu hafta ilk defa gol yedik. Kendi kalemize attık. Olsun canı sağ olsun. Biz hiçbir şekilde oyunculara baskı yapmıyoruz, kazanmanın derdindeyiz. 3. Lig çok kaos olan bir lig. Çoğu takımın bize yaptığı tek bir olay var savunma arkasına yüksek top atıp hızlı oyuncularla geçiş yapabilmek. İnşallah Bursaspor 2. Lig’de daha ekstra şeyler yapacak. Çok mutluyuz inşallah haftaya şampiyonluk kupasıyla döneceğiz.” şeklinde konuştu.