Norm Haber

Bursaspor’da hedef Süper Lig! Batalla’dan çarpıcı açıklamalar

Bursaspor Kulübü Teknik Direktörü Pablo Martin Batalla, yeşil-beyazlı kulübün performansına ilişkin değerlendirmede bulundu. Batalla, "Bursaspor'un teklifi geldiğinde başka teklifler de vardı ama tercih yapmak çok kolay oldu. Kulübün bir projesi olacağını biliyordum ve buna dahil olmak istedim." dedi.

Bursaspor’un TFF 3. Lig 1. Grup’ta gösterdiği performans Türkiye’nin gündemini sarsıyor.  Bursaspor Kulübü Teknik Direktörü Pablo Martin Batalla, A Spor’un canlı yayınına katılarak açıklamalarda bulundu.

‘KULÜBÜN BİR PROJESİ OLACAĞINI BİLİYORDUM’

Bursaspor’u tercih etme sürecine değinen Pablo Martin Batalla, “Bursaspor’un teklifi geldiğinde başka teklifler de vardı ama tercih yapmak çok kolay oldu. Kulübün bir projesi olacağını biliyordum ve buna dahil olmak istedim. Şu anda oynadığımız ligin de kolay olmadığını bilmemiz lazım. Bu yoldan devam ettiğimizde oraya ulaşacağız.” dedi.

‘GOL YEMEME İLE İLGİLİ BİR TAKINTIM YOK’

Yeşil-beyazlıların TFF 3. Lig 1. Grup’ta çıktığı 6 maçta gol yememesi hakkında da konuşan Batalla, “Taktik prensipler üzerine çalışıyoruz. Geri kalanında da oyun planımıza göre kazanmaya çalışıyoruz. Top kaybı sonrasındaki baskı konusunda çok çalışıyoruz. Eğer önde top kazanamazsak kontra ataklara ve duran toplara çalışıyoruz. Gol yememe ile ilgili bir takıntım yok. Bütün antrenörler rakibin en az gol şansına gireceği şekilde kurgular. Eninde sonunda bir gol yiyeceğiz ve çok endişelenmiyorum.” ifadesini kullandı.

‘TARAFTARLAR TARİHİ BİR ŞEY YAPIYORLAR’

Büyük Bursaspor taraftarının kulübe verdiği destekten ötürü teşekkür eden Arjantinli çalıştırıcı, “Ben Bursaspor taraftarına her zaman müteşekkirim. Bana sevgi ve saygılarını her zaman gösterdiler. Tarihi bir şey yapıyorlar. Arjantin medyasında bile bu konuşuluyor. Ben Bursaspor’da Atatürk Stadyumu’nda oynadım ve her zaman doluydu. Şu anda yaşadığımız çok güzel bir şey ve oyunculara söylüyorum. ” dedi.

‘ALEX KARŞILAŞTIĞIM EN BÜYÜK FUTBOLCUYDU’

Bursaspor’un efsanesi Pablo Martin Batalla, Türkiye’de bir dönem oynayan 10 numaralar ile alakalı da konuştu. Hagi mi, Alex mi, Batalla mı? sorusuna yanıt veren Pablo Martin Batalla, “Kesinlikle Batalla diyemem Hagi’yi çok fazla izlemedim ama küresel bir yıldız. Alex’in burada geçirdiği döneme şahit oldum. Burada karşılaştığım en büyük futbolcu oydu.” ifadesini kullandı.

4 BÜYÜKLERDEN TEKLİF GELDİ Mİ?

Bursaspor Teknik Direktörü Pablo Martin Batalla açıklamalarını şöyle tamamladı:

“Oyuncuyken hayatın bana öğrettiği şey uzun dönemli düşünmemektir. Ben anın tadını çıkarıyorum ve sevdiğim kulüpteyim. Şu anda güzel bir durumdayız ve bu projede benim enerji harcamam gereken sezondayız. İlerleyen şeyleri düşünmüyorum. Çin’de oynuyorken temaslar oldu ama hiç resmi teklif olmadı.”