Norm Haber

Büyük EYT mitingi ne zaman? EYTSYDD Başkanı Lastikci’den açıklama

İstanbul Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) Başkanı Arzu Lastikci'den EYT'lilerin merakla beklediği miting konusunda önemli açıklamalar geldi.

İstanbul EYTSYDD Başkanı ve Marmara EYT Federasyonu Genel Sekreteri Arzu Lastikci, YouTube’da E TV  Türkiye kanalında Şebnem Arda Boğa’nın canlı yayın konuğu oldu.

EYT mücadelesinde umutsuzluğa yer olmadığını belirten Lastikci, “Bu bizim anamızın ak sütü gibi helal hakkımız. Asla geri adım atmak yok.” dedi.

Türkiye’de bir erken seçim havası olduğunu ve EYT’lilerin de buna hazırlıklı olması gerektiğini kaydeden Lastikci,

“Küresel bir salgın varken miting mümkün değildi. Bizim her çalışmamız izinli, her çalışmamız yasal izinlerle yapılır. Bir toplantı ya da miting yaptığımızda kimseye zarar gelmeden, bir EYT’linin bile burnu kanamadan yapmamız gerekir. Alacağımız her kararı çok iyi hesaplamalıyız. Miting tabii ki olmalı, ama doğru zamanda olmalı, o zaman bu zaman değil. Federasyonun görüşü de bu yönde. Miting yapmamız için illa seçim olması da gerekmiyor. Önemli olan bizim doğru zamanda yapmamız.” dedi.

“EYT’lilerin artık tahammülü kalmadı” diyen Lastikci, 4447 sayılı yasanın EYT ile ilgili bölümünün ya yeniden düzenlenmesi ya da iptal edilmesi gerektiğini kaydetti.