Norm Haber

Büyük felaketin kahramanı! Küçük Buğlem’i kurtardı ama…

Batı Karadeniz'i vuran sel felaketinde Kastamonu'da hayatını kaybedenlerin sayısı 25'e yükseldi. Kayıpların sayısı ise bilinmiyor. Kayıplardan biri de Ziraat Bankası'nda memur olarak çalışan Hataylı Ertuğrul Sevik... Sele Küre-İnebolu yolunda yakalanan Sevik, Özdemir ailesinin yardımına koştu. Otomobilleri sulara gömülen ailenin 3 yaşındaki kızları Elif Buğlem'i kurtaran Sevik, ailenin diğer fertlerini de kurtarmak isterken sulara kapıldı ve bir daha kendisinden haber alınamadı.

Sanki ecel çağırmıştı!..

Murat Özdemir, İstanbul’da, Esenyurt Belediyesi’nde zabıta memuru olarak çalışıyordu. Eşi ve iki kızıyla birlikte baba ocağına gidiyordu. Özdemir ailesinin içinde bulunduğu araç Küre-İnebolu yolunun İkiçay Köprüsü mevkiinde sel yüzünden yolda kaldı.

Murat Özdemir ve ailesi…

Özdemir ailesinin imdadına aynı yolda seyreden Ziraat Bankası’nın para aracındaki grup görevlisi Ertuğrul Sevik yetişti. Sevik, 3 yaşındaki Elif Buğlem’i araçtan çıkardı, güvenli bir bölgeye ulaştırdı.

ELİF BUĞLEM’İ KURTARDI AMA…

Kendisi de evli ve 2 çocuk babası olan Sevik, hemen sulara gömülmekte olan otomobile koştu. Ancak Murat Özdemir, eşi Sermin Özdemir ve büyük kızı Sudenaz sulara kapılıp kaybolmuştu.

Ertuğrul Sevik ve ailesi…

Sel suları küçük Buğlem’i kurtaran Ertuğrul Sevik’i de geri vermedi. Aslen Hataylı olan Sevik, Ersizlerdere’de kayıplara karıştı.

ELİF BUĞLEM’İ AKRABALARI TESLİM ALDI

Küçücük yüreğiyle büyük bir acıya tanıklık eden Elif Buğlem, önce Çocuk Esirgeme’ye teslim edildi.

Sosyal medya duyuruları sayesinde akrabalarına da ulaşıldı ve küçük Buğlem şimdi yakınlarının yanında yaşadığı travmayı atlatmaya çalışıyor.

Anne Sermin Özdemir’in cansız bedeni bulundu. Buğlem’in babası ve ablası ise hala kayıp.

KAYIPLARIN SAYISI BELLİ DEĞİL

Afet bölgesi Kastamonu’da kayıpların sayısı bilinmiyor. Bilinen, onlarca kişinin kayıp olduğu ve insanların, kayıp yakınlarını (ölü ya da diri) bulabilmek için büyük bir umutla her yolu denediği…

Tuana Işık

Işık ailesi örneğin… 12 yaşındaki kızları Tuana Işık, Abana’da kapılmıştı sel sularına. Bir enkazın altında bulundu. Günlerdir “kızımı bulun” diye yalvaran acılı anne, şimdi Tuana’nın cansız bedenine sarılabileceği için bile şükrediyor!

Bozkurt’un ortasından geçen Ezine Çayı’nın denize kavuştuğu Abana sahillerine cansız bedenler vururken, felaketin simgesi haline gelen o yıkık bina enkazında da umutlu bir bekleyiş var.

Özdoğan ailesinin çocukları Ayşe Miray ve Kerem Ali, Senar ve Şengül Kuş kardeşler, o binadaydı örneğin.

Polis Memuru Özgür Bulut ise günlerdir 5 yaşındaki oğlu Kudret Emre’yi arıyor.

Özgür Bulut, Şanlıurfa’dan sadece 20 gün önce Kastamonu’ya, Bozkurt’a tayin edilmişti. Sel Bozkurt’a geldiğinde Özgür Bulut mesaideydi. Eşi Ümmü Gülsüm, 3 çocuğu ve kayınvalidesiyle birlikte dördüncü kattaki evlerindeydi.

Kudret Emre Bulut

Annesini ve 2 çocuğunu sudan çıkardı. Döndü, 5 yaşındaki oğlu Kudret Emre’ye yapıştı. Suyun evin içinde gezdirdiği buzdolabı çarptı, Emre genç kadının avuçlarından kaydı.

Kudret Emre hala bulunamadı!..

UMUTLAR TÜKENDİ

Afet bölgesinde arama kurtarma çalışmaları AFAD koordinasyonunda yapılıyor. Karada, havada ve denizde devam eden çalışmalara Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma, 112, UMKE, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ, İl Özel İdaresi, İHH ve YEDAŞ personel ve araçları katılıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşamki açıklamasında “Bozkurt’ta arama, kurtarma çalışmalarında sona geldik diyebilmem mümkün. Hala bu gece arama kurtarma ekiplerimiz tüm evlerde hem ses yöntemiyle hem de arama tarama yöntemiyle çalışmalarına devam ediyorlar.” demişti. Bu açıklama kayıplar için artık umutların tükendiği anlamına geliyor!