Norm Haber

Çalışma Bakanı Bilgin’e EYT önergesi

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Yılmazkaya, Bakan Bilgin'e Covid 19 riski göz önünde bulundurularak kronik rahatsızlığı olan EYT’lilerin emeklileriyle ilgili bir çalışma olup olmadığını sordu.

“Kronik rahatsızlığı olan öğretmenler, sağlık çalışanları, polisler, işçiler, memurlar Covid 19 salgınında en riskli grupta. Emeklilikte yaşa takılanlar arasından ilk etapta kronik rahatsızlığı olan çalışanlar için Covid-19 süreci de göz önünde bulundurularak emeklilik hakkı tanınmalı” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, hükümete çağrıda bulundu.

Bağışıklık sistemi zayıf kişilerin ve kronik rahatsızlığa sahip insanların, koronavirüs salgını gibi durumlarda çok daha büyük risk altında olduğunu gerekçe gösteren Yılmazkaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e “Kronik rahatsızlığı olan öğretmen, sağlık çalışanı, polis, işçi, memur ve tüm çalışanların prim gün süresini doldurmalarına rağmen emeklilikte yaşa takılanları, Covit-19 riskini göz önünde bulundurularak emekli etmeyi planlıyor musunuz” diye sordu.

“Bağışıklık sistemi zayıf kişilerin ve kronik rahatsızlığa sahip insanların, koronavirüs salgını gibi durumlarda çok daha büyük risk altında olduğu bilimsel olarak da ortaya konmuşken, iktidarın binlerce insanın hayatını riske atması kabul edilebilir değildir” diyen Yılmazkay, EYT’ye takılıp ta kronik hastalığı olan binlerce çalışanının emekliliklerinin önündeki yasal engellerin bir an önce kaldırılmasını istedi.