Norm Haber

Çanakkale’de orman yangını! Bakan Yumaklı’dan umutlandıran açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki yangına ilişkin son gelişmeleri aktardı. Bakan Yumaklı, "Düne göre daha avantajlıyız, öğleden sonra çok daha net bir şekilde görebileceğiz. Bin 500 hektarlık alanda parça parça çıkan dumana müdahale ediliyor. Yangının önü kesilmiş durumda." dedi.

Çanakkale’de dün başlayan orman yangını hala sürüyor. 9 köyün boşaltıldığı, bin 251 kişinin tahliye edildiği yangında gece görüşlü helikopterlerle müdahale devam ederken, havanın aydınlanmasıyla birlikte karadan ve havadan müdahale de sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, alevlerle mücadelede hangi aşamada olunduğuna ilişkin basın açıklaması yaptı.

‘HAYATİ TEHLİKESİ OLAN YOK’

Yangına 2 bin 700’e yakın personelle müdahale edildiğini belirten Bakan Yumaklı, “9 köy tahliye edildi, bin 251 vatandaşımız yaşamaktaydı. Gece boyu köylerleydik tek tek hepsine gittik. 9 ev hasar görmüş durumda. Köylerden ilk etapta yaşlı ve kronik hastalığı olan hasta tedbiren hastanelere sevk edildi. 83 hastadan 8’i müşahede altında. Hayati tehlikesi olan bir vatandaşımız yok.” dedi.

Bakan Yumaklı, Çanakkale Boğazı’nın yangına müdahale eden hava araçlarının su aldığı için çift taraflı olarak trafiğe kapatıldığını duyurdu.

‘YANGININ ÖNÜ KESİLMİŞ DURUMDA’

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sözlerini şöyle tamamladı:

“Rüzgar öğleden sonra 60 km/s seviyesine çıkacak. Düne göre daha avantajlıyız, öğleden sonra çok daha net bir şekilde görebileceğiz. Bin 500 hektarlık alanda parça parça çıkan dumana müdahale ediliyor. Yangının önü kesilmiş durumda. Şu anda tahliye planı olarak herhangi bir köy yok. Özellikle devlet hastanesi ve üniversite ile ilgili hiçbir risk yok. Yangının ilerlemesini arkadaşlarımız durdurmuş vaziyette. Akşamüstüne doğru genel resmi daha net görebileceğiz. Hem hava hem de kara ekiplerinin mücadelesi devam ediyor.”

Ayrıca Bakan Yumaklı, Bursa’nın Karacabey İlçesi ve Bilecik sınırındaki yangınların kontrol altına alındığını söyledi.