Yazılı açıklama yapan Karaca, 2012’deki temel atma töreninde 2016’da başlayacağı öne sürülen Bursa-Ankara hızlı tren seferleri hayal olurken, hattın da inşa edilemediğine işaret ederek, “Bu hat Osmaneli-Yenişehir ve Yenişehir-Bursa olmak üzere iki aşamalı olarak inşa edilecekti, sonra Bursa-Bandırma etabı ilave edildi. Yıllardır aynı masal. Önce bu etaplardan birinde sorun ortaya çıkıyor, sonra AKP’liler tarafından çözüm bulundu müjdeleri uçuruluyor. Sonra bir diğer etapta sorun çıkıyor, bir süre sonra müjdeler havada uçuşuyor. Sorun buluyorlar, çözüyorlar, müjdeler uçuruyorlar, tekrarlanıp duruyor. Hâlbuki Bursalılar iktidardan yalan rüzgârı değil hizmet bekliyor, ortada tren hattı yok, inşaat yok, hiç bir şey yok” dedi.
201 kilometrelik Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattının 56 km’lik bölümünün Bursa-Yenişehir arasında, 50 kilometrelik bölümünün Yenişehir-Osmaneli arasında yapılacağını, Bursa-Bandırma hattının da 95 km olacağını hatırlatan Karaca şunları söyledi:
“AKP hükümetleri Bursa’ya ve Bursalılara kuru sıkı vaatlerle zaman kaybı yaşatıyor. Yüksek hızlı tren diye yola çıktık. Peki, şimdi gerçekten de öyle mi olacak? Maalesef hayır. Eğer AKP iktidarı Bursa’ya tren getirmeyi başarırsa, bu hat ancak yüksek standartlı demiryolu olabilecek. Aynı hatta yük treni de çalışacak. Yani Bursa’da hayaller Yüksek Hızlı Tren, gerçekler ise yük taşımacılığı ağırlıklı Yüksek Standartlı Demiryolu. AKP hükümetinin proje yönetimi konusunda sınıfta kaldığının resmidir.”
“GÜZERGÂH 6’NCI KEZ DEĞİŞTİ, TREN DAHA DA GECİKECEK”
23 Aralık 2012’de gerçekleşen temel atma töreninin ardından 400 milyon liralık ilk ödenekle yola çıkıldığını, bu ödenek tükenmesine karşın tünel inşaatları bitmediği gibi Yenişehir-Osmaneli hattı güzergâhının tam 5 kez değiştiğini vurgulayan Karaca, “Nasrettin Hoca fıkrası gibi” diye nitelediği süreci şöyle özetledi:
“Anlaşılan Bursa’nın çilesi bitmiş değil. Yeni bilgi şöyle. Yenişehir-Osmaneli arasında yine güzergah değişikliği oldu ama karar verilen yeni güzergahta da sıkıntılı bölgeler ortaya çıktığından, bazı noktalarda sağlam zeminde ilerleyebilmek için, hattın kaydırılması anlamına gelen ripaj gerekiyor. Ancak bu ripajların bazı noktalarda fiili güzergâh değişikliği boyutunda olduğu, bir köşe yazarı tarafından dile getirildi. Kısacası yeni gelişen bu duruma göre, Bursa-Yenişehir-Osmaneli tren hattının tamamlanmasının daha da gecikeceğini tahmin etmek zor değil. 2008’den buyana Bursa’ya tren müjdesi vermekten başka dişe dokunur bir şey yapamayan AKP’nin siyasi ömrü, Bursa-Yenişehir-Osmaneli tren hattını tamamlamaya yetmeyecek. AKP’nin proje yönetimindeki beceriksizliği nedeniyle yarım kalan bu hattı tamamlayarak Bursa’yı trene kavuşturmak CHP iktidarına nasip olacak.”
“AKP HÜKÜMETİ BURSA’DA TEL TEL DÖKÜLÜYOR”
393 km’lik Ankara-Yozgat-Sivas yüksek hızlı tren hattının temelinin de Bursa ile aynı dönemde atıldığını hatırlatan Karaca, “Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nda test sürüşlerine 25 Ocak’ta başlandı. Ülkemizin her şehrinde olsun hızlı tren; Yozgat’a, Sivas’a elbette ki sözümüz yok. Güle güle yolculuk yapsınlar. Bursa ise AKP hükümetleri döneminde tel tel döküldü” diye konuştu.