Norm Haber

CHP EYT’yi nasıl çözecek? İzmir İl Başkanı açıkladı

EYT'lilerin Konak Meydanındaki buluşmasında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, EYT sorununu yapılacak bilimsel bütçe hesaplamaları ve hak temelli yasal düzenlemelerle çözeceklerini söyledi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir EYT Derneği’nin Konak Meydanındaki açık hava toplantısında konuştu.

Yücel, EYT’lilerin iktidar tarafından sadece seçim döneminde hatırlandığını söyledi.

EYT’lilerin haklarının gasp edildiğini belirten Yücel, “Saray tarafından görmezden geliniyorlar” dedi.

Türkiye’de bugün uygulanan emeklilik sisteminin sosyal devlet ilkesiyle bağdaşmadığını kaydeden Yücel, “Sayıları 5 milyonu aşan EYT’liler işsizlik, yoksulluk ve açlıkla mücadele etmektedir. EYT’liler mücadelerini artık sınıfsal bir mücadele haline getirmişlerdir. İktidar tarafından adeta yok sayılmaktadırlar. Çok açıktır ki AKP iktidarı bu sorunu çözmeye asla niyetlenmemiştir.” diye konuştu.

İktidardan EYT konusunda gelen çelişkili açıklamaları “insan onuruyla oynama” olarak niteleyen Yücel, “EYT’lilerin uğradığı haksızlığa son vereceğiz” dedi.

EYT sorununu yapılacak bilimsel bütçe hesaplamaları ve hak temelli yasal düzenlemelerle çözeceklerini kaydeden Yücel, “Bu iş i.in kaynak hazır. İsrafı önlemek, devlet destekli proje garabetini ortadan kaldırarak yandaşları zengin etmeye son vermek kaynak için yeter de artar bile” diye konuştu.

Yücel, iktidarın EYT konusunda yapacağı olası bir hamlenin sadece seçim hamlesi olacağını da sözlerine ekledi.