Norm Haber

CHP Yıldırım İlçe Kongresi’nde ‘İl’ polemiği… Yeşiltaş konuştu, Özkan cevap verdi!

CHP Yıldırım İlçe Kongresi'nde protokol konuşmalarına il başkanı adaylarının polemiği damga vurdu. İl başkanlığına adaylığını açıklayan Nihat Yeşiltaş "Dayanışma ruhumuzu il başkanlığına taşıyacağız" derken İl Başkanı Turgut Özkan hem Yeşiltaş'a hem de Büyükşehir Adayı Bozbey'e eleştirilerde bulundu.

CHP Yıldırım İlçe Kongresi’nde protokol konuşmalarına il başkanı adaylarının polemiği damga vurdu. İl başkanlığına adaylığını açıklayan Nihat Yeşiltaş “Dayanışma ruhumuzu il başkanlığına taşıyacağız” derken İl Başkanı Turgut Özkan hem Yeşiltaş’a hem de Büyükşehir Adayı Bozbey’e eleştirilerde bulundu.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen CHP Yıldırım İlçe Kongresi’nde adaylar İlhami Gün ve Süleyman Ayyılmaz’ın mücadelesinin yanı sıra, eylül ayındaki il kongresi öncesi İl Başkanı Turgut Özkan ile İl Başkan Adayı Nihat Yeşiltaş’ın polemiği de dikkat çekti.

İlk olarak kürsüye, il başkanlığına adaylığını açıklayan Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş çıktı. Yeşiltaş, birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasının sonlarında “Bizi birleştiren, bizi ayırandan daha güçlüdür. Bizi birleştiren, direniş ve mücadele ruhu ve zalimin önünde eğilmemektir. İşte bu yüzden bugün burada bir veda konuşması yapmıyorum. Yıldırım’da yarattığımız birlik, beraberlik ve mücadele ruhunu il başkanlığına götüreceğimizi söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

BOZBEY’DEN ‘GÜVEN’ ELEŞTİRİSİ

CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de yaptığı konuşmada mayıs ayındaki seçimlerde CHP’nin elde ettiği sonuca dikkat çekerek “Eğer seçmene güven verirsek onun takdirini alabiliriz. Bu güveni vatandaşa verebildik mi, bunu sorgulamamız lazım” diye konuştu.

ÖZKAN’DAN SALVOLAR!

Bozbey’in ardından kürsüye gelen İl Başkanı Turgut Özkan, konuşmasına cumartesi günkü Nilüfer İlçe Kongresi’ne atıfta bulunduğu “Nilüfer’de siyasi konuşma yapmadım. Yapsaydım seçim belki farklı bitecekti” sözleri ile başladı. Yeşiltaş’ın her ilçe başkanları toplantısında kardeşlikten bahsettiğini dile getiren Özkan, “18 kişilik yönetim ile gemiyi ne kadar limana yanaştırmıştır?” sözleri ile eleştirilerini sürdürdü. Özkan, Bozbey’i de eleştirerek “Aday olduğunuz makamda biri gitsin diğeri gelsin derseniz demokrasi getiremezsiniz. Şimdi il başkanlığına soyunanların kendi adamlarının bir yere gelmesi için partiye zarar verdiklerini bilmiyor muyuz? Sayın Bozbey, siz büyükşehiri kaybederken il başkanlığı ile ayrışmadan dolayı kaybetmediniz mi? Şimdi aynı tayfa il başkanlığına soyunuyor” diye konuştu.