Norm Haber

CHP’de ayağa kalkma polemiği

CHP’de Genel Başkan Özgür Özel’in cumhurbaşkanını genel kurulda ayakta karşılama kararı partiyi böldü. Kararı protesto eden milletvekilleri tepkilerini sürdürüyor. Milletvekilleri, normalleşmeden başlayan Türkevi açıklamasıyla devam eden kritik kararların partide savrulma ve kırılmaya yol açtığını savunuyor. Peki, tepkiler bir olağanüstü kurultay sürecini getirir mi? Kulisler o soruya yanıt arıyor.

Haber Global’den Gözde Nur Akgündüz’ün haberine göre, Görüntüler CHP’de yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Özel’in o kararına destek verenler kendisiyle birlikte ayağa kalktı, ancak karara tepki gösterenler ya genel kurula girmedi ya da ayağa kalkmadı. Muhalefete göre tepki gösteren milletvekili sayısı 57, genel merkeze göre 15.sayı ne olursa olsun, önemli isimlerden tepkiler yükselmeye başladı.

Hedef, Özel’in normalleşmeden başlayan, Türkevi açıklamasıyla devam eden parti politikalarından farklı tutumu.

CHP kulislerinde son karara tepki gösterenler, “Uzun zamandan beri normalleşmeyle başlayan Türkevi açıklamasıyla zirveye çıkan, parti politikalarıyla taban tabana zıt bir savrulma vardı. Cumhurbaşkanının gelişinde ayağa kalkma kararı partiyi çok daha farklı bir noktaya taşıdı. Kimse CHP’yi majestelerinin muhalefeti yapamaz” gibi sözlerle yeni politikaya tepkileri dile getiriyor.

Muhalif milletvekilleri, “seçmen CHP’ye AK Parti’nin politikalarıyla benzeşelim diye oy vermedi. yerel seçimde verilen kredi yönetim tarafından hoyratça harcanıyor” ifadelerini kullandı.

Son anketlerde ikinci parti konumuna düştüklerini vurgulayan milletvekillerine göre önümüzdeki ay son adımların sonuçları partide daha büyük oy kaybına yol açacak.

Peki bu rahatsızlık bir olağanüstü kurultay imza süreci başlatır mı?

İsteyenler olsa da parti içi muhalefet tüzük kurultayında istediği sonuca yaklaşmayı dahi başaramamıştı. CHP’li muhalifler son gelişmelerden sonra delegeden ne kadar puan toplar? O sorunun yanıtı için gözler kulislerde olacak.

Özel’in son açıklamalarında “çok fazla twit attığını söyleyerek trol benzetmesi yaptığı Kılıçdaroğlu ise ayağa kalkma krizinde hızla tavır alıp sert sözlerle CHP yönetimini eleştirirken, sokakta da daha fazla görünür olmaya başladı. Kılıçdaroğlu, parti içi görüşmelerini de hızlandırdı.

Tartışmalar sürerken CHP lideri Özel Antalya’daydı. Özgür Özel’e erken seçim talebi ve cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı soruldu.

Özel, “CHP’de talip olduğum görev partiyi ikinci yüzyılın ilk genel seçimlerinde iktidar yapan, birinci parti yapan genel başkan olmaktır. Bunun dışında kişisel olarak hiçbir adaylığım, hevesim kendime dair hiçbir talebim yoktur. Talebim milletime, ülkeme dairdir. hedefim CHP’yi iktidar yapmaktır.” dedi.