Norm Haber

CHP’den iktidara EYT çağrısı: ‘Getirin, hemen destekleyelim’

CHP'nin MYK toplantısı sonrası konuşan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, EYT konusuna ilişkin hükümete "Meclis’e seçimde vaat ettikleri doğrultuda bir teklifi hemen getirsinler EYT’lilerle ilgili, biz de hemen destekleyelim" dedi.

CHP MYK dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK’nın ardından basın açıklaması yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak gündeme dair özetle şunları söyledi:

(3600 ek gösterge ve EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) takvimindeki değişiklikler) “Çalışma bakanı çıktı 3600 ek gösterge ocakta Meclis’e sunulacak dedi. Sonra Erdoğan çıktı aynı toplantıda 2022 yılının sonunda bu iş olacak dedi. Aralarında akort yok, ayar yok. 2022 Ocak ayında Meclise sunulacak bir teklif, 2022 sonuna neden kalsın? Anlaşılan Erdoğan, bakanın verdiği tarihten rahatsız. Öyle görünüyor ki 3600 ek göstergeyi vermek de bize nasip olacak. EYT konusundaki sorular önce Cumhur İttifakı’nın küçük ortağına sorulmalıdır. Meclis’e seçimde vaat ettikleri doğrultuda bir teklifi hemen getirsinler EYT’lilerle ilgili, biz de hemen destekleyelim.