Norm Haber

CHP’li Atilla Sertel’den EYT açıklaması

İzmir EYT Derneği'nin Konak Meydanındaki açık hava toplantısında konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Aslında Türkiye’de emeklilikte yaşa takılanlar yok, emeklilikte yaşa taktıkları insanlar var. Hakları gasp edilenler var." dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir EYT Derneği’nin Konak Meydanındaki buluşmasına destek verdi.

Açık hava toplantısında bir konuşma yapan Sertel, şunları söyledi:

“Aslında Türkiye’de emeklilikte yaşa takılanlar yok, emeklilikte yaşa taktıkları insanlar var. Hakları gasp edilenler var. Bu ülkenin başında bulunan ve tek adam olarak dilendirilen Recep Tayyip Erdoğan 1974’te sigortalı olarak işe başladı. 3 Mart 2000 tarihinde 46 yaşında emekli oldu ve o tarihten beridir emekli maaşını alıyor. Milletvekili olduktan sonra da milletvekilliğine verilen maaşı ile çok güzel geçiniyor. Ayrıca ekstra zamlarla sarayı kendisine sağladığı imkânlarla 100 bin liraya çıkan maaşının yanı sıra emekli maaşının da alıyor. Ayrıca birçok yerde de gelir elde ediyor sarayda yaşayanlar altta olan ve ezilen insanların hakkını hukukunu asla bilmez, bilemez. Oradan bakınca her şey güzel görünüyor. Herkes mutlu, huzurlu gibi görünüyor.

Oysaki Türkiye insanlarımız yanıyor. Asgari ücretin dünya ölçeğinde en dibe vurmuş ülke haline gelmemizin yanı sıra emeklilerimiz asgari ücretin yarısı kadar maaş alan emeklilerimiz var.

28 Ekim 2018’de TBMM’de bir araştırma önergesi geçti. EYT için CHP’nin verdiği araştırma önergesi Erhan Usta’nın grup başkanvekilliği sırasında mecliste geçti. Araştırma komisyonu kurulması gündeme geldi ve hemen ara verildi. Erhan Usta görevden alındı. Erhan Usta MHP tarafından cezalandırma yoluna götürüldü. Yeniden yapılan oylamada EYT için oylama kazandığımızı zafer iptal edildi. Erhan Usta şimdi İYİ partide yine grup başkanvekili ve onurlu namuslu bir biçimde MHP’nin seçim bildirgesinde geçen EYT sorununu çözeceğiz bildirgesine uygun davranan usta MHP’den sırf EYT’lilerin yanında durdu diye atıldı.

Türkiye’de artık AK Parti diye bir parti yok. Bir kişi var. Herkesin kaderini belirleye yoksulluğa sürükleyen, paramızı pul eden, milli varlıklarımızı satan, sonra milli ve manevi değerli üzerinde politika yapan tek kişi ülkemizi Katarlıların, Birleşik Arap Emirlikleri ve parasını veren herkse peşkeş çekmeye hazır ve çekiyor.”