CHP’li Oğuz Kaan Salıcı Bursa’da: “Yeni cumhurbaşkanı Millet İttifakı’ndan çıkacak”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, tadilatı tamamlanan CHP Bursa İl Başkanlığı binasının açılışına katıldı. Aşılış töreninde gündeme dair mesajlar veren Salcı, ülkedeki kötü gidişattan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sorumlu tutarken, gelecek seçimlerde Millet İttifakı’nın iktidara geleceğini, 13. Cumhurbaşkanı’nın Millet İttifakı’nın adayının olacağını söyledi.

CHP’li Oğuz Kaan Salıcı Bursa’da: “Yeni cumhurbaşkanı Millet İttifakı’ndan çıkacak”

Tadilatı tamamlanan CHP Bursa İl Başkanlığı binasının açılış töreni yapıldı. Törene  CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın yanı sıra Bursa CHP İl Başkanı İsmet Karaca, CHP Bursa milletvekillleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, Bursa’daki CHP’li belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, gelecek seçimlerde CHP ve Millet İttifakı’nın iktidar olacağını vurgularken, “Millet İttifakı’nın belirlediği Cumhurbaşkanı adayı bu ülkenin yeni cumhurbaşkanı olacak” ifadelerini kullandı.

“KÖTÜ GİDİŞATIN SORUMLUSU ERDOĞAN”

Geçen hafta ekonomide yaşanan problemler nedeniyle  Türkiye’de ticaretin neredeyse durduğunu belirten Salıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüklendi.

Salıcı, şunları kaydetti:

“Türkiye, öyle bir noktaya geldi ki artık yarım simit satan simitçiler, taze ekmekle bayat ekmeği ayrı fiyatlandıran fırınlarımız var. Ekmek fiyatının 3-4 liraya doğru gideceğini fırıncılar söylüyor. Dönüp bakıyoruz, çalışanların maaşında bir artış var mı? Asgari ücretle çalışanlar nasıl geçinsin? Esnaf, sattığı malın yerine yeni malı aynı fiyattan koyamayacağını bile bile nasıl bu ülkede hayatını devam ettirsin? Bunların hiçbirinin cevabı yok ama hamaset, küfür, insanlara hakaret diyorsanız iktidar kanadında hepsi var.”

Salıcı, vatandaşların soğan ekmek yiyerek yaşamını sürdürdüğünü savunduğu konuşmasında , “Simit çay hesabıyla iktidara gelenler bugün diyorlar ki ‘Biz soğan ekmek yemeye hazırız.’ Kusura bakmayın, vatandaşımız uzun zamandan beri soğan ekmek yiyor. Sizin sarayda oturanların, sarayın etrafında ballı ihaleler alanların, o beşli çeteye iş güç verenlerin soğan ekmek yeme zamanı çoktan geldi de geçiyor. Bu ülkede soğan ekmek yenecekse siz yiyeceksiniz, vatandaş yemeyecek” ifadelerini kullandı.

Salıcı, CHP’nin zorlu kış şartlarında halkı korumak için kara kış fonu oluşturulması çağrısını yineledi.

“CHP MİTİNGİNDEN RAHATSIZ OLMUŞLAR”

Erken seçim çağrısında bulunan Salıcı, “İktidarı zorlamak için 4 Aralık’ta Mersin’de miting yapacağız ama görünen o ki iktidar, valilik bizim yapacağımız mitingden rahatsız olmuşlar. İki ay önce Tayyip Erdoğan’a verdikleri miting alanını CHP’ye vermekten imtina ediyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanı değil mi Tayyip Erdoğan? Bir parti genel başkanına Mersin Cumhuriyet Meydanı’nı veriyorsanız TCumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’na da aynı meydanı vermeniz lazım.” görüşünü bildirdi

“O SANDIKLAR PATLAYACAK”

CHP ve Millet İttifakı’nın iktidara geleceğinden hiç şüphesi olmadığını söyleyen diyen Salıcı, “Parlamento çoğunluğunu sağlayacak ve Millet İttifakı’nın belirlediği cumhurbaşkanı adayı bu ülkenin yeni cumhurbaşkanı olacak. Bu ülkeyi güçlendirilmiş parlamenter sistemle tanıştıracak. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Millet İttifakı’nın politikalarıyla tanıştıracak. Vatandaşlarımızın açlıktan, yoksulluktan sıkıntı çekmesini engelleyecek bir düzen kuracak. Ne kadar yalanlar üretirseniz üretin, ne kadar hakaret ederseniz edin, biz soğukkanlı bir şekilde kimseyi üzmeden, bütün vatandaşlarımızı kucaklayarak o sandığı vatandaşımızın önüne getireceğiz. O sandıklar, ilk seçimde Millet İttifakı’ndan gelecek oylarla patlayacak.” dedi.

“BU BİNADAN İKTİDAR ÇIKACAK”

Gerçekleştirilen açılış sonrasında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ise “Gerçekleşen tadilat çalışmalarının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı binamızın açılışını CHP Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı ile PM üyelerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, İl Gençlik ve Kadın Kolları üyelerimiz ve partililerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Bu binadan iktidar çıkacak” ifadelerini kullandı

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir